Gornja pijaca: PRVE TREŠNJE i do 500 dinaraPrve trešnje ove sezone pojavile su se na pijačnim tezgama na Bujkovskom mostu, tzv. gornjoj pijaci u subotu 27. maja, a cene tog voća su slične vremenskim prilikama u aprilu i maju, promenljive u rasponu od 300 do 500 dinara za kilogram, uverio se portal InfoVranjske.rs na licu mesta.

Na tezgi u srcu gornje pijace trešnje se prodaju u dve gajbe, za sitnije prodavac traži 300 dinara za kilogram, a za krupnije 400.Očekivali smo da prve cene trešanja idu i preko 500, pa i 600 dinara za kilogram, ali su jutros prve reakcije kupaca bile takve da smo morali da smanjimo cene, jer građani komentarišu da kilogram trešanja neće da plaćaju kao kilogram svinjetine, jadikuje prodavac.

Na tezgi desetak metara dalje trešnje se nude u dve gajbe, ali po istoj ceni – 500 dinara za kilogram.Šta se bunite, ovo su kalemke, za jelo baš i nisu naročito slatke, ali za kompot ili slatko su delikates, hvali prodavačica svoje trešnje.

Drugi hit voće prošlog vikenda u Vranju bile su jagode. Nešto su boljeg ukusa od prvih staklastog izgleda, a cena se ustalila – 300 dinara za kilogram i bez tendencije da ide ispod ovog iznosa.

Skupa proizvodnja, skupe i jagode, računajte tu i zaštitne mere, radnike, prevoz, opravdava stabilnost cene jagoda prodavac.

Konačno, neke cene su pale na gornjoj pijaci, mlad krompir se prodaje po ceni od 150 dinara za kilogram, paradajz može da se nađe po toj ceni, ljute papričice 10 dinara komad, crni luk 150 dinara za kilogram, kupus 100 dinara.

U odnosu na pre dve do tri nedelje najviše je poskupela šargarepa, za nju traže 150 dinara za kilogram, ali i peršun, za vezicu ove biljke traži se 50 dinara.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar