Gornja PIJACA ili kako blokirati POLA GRADAGornja pijaca u Vranju u „pazarnoj“ suboti 10. septembra našla se u saobraćajnoj blokadi raskopane i razrivene Karađorđeve ulice sa jedinim pristupom vozilima iz ulice Cara Dušana, saznaje portal InfoVranjske.rs na licu mesta.

Stanje u Karađorđevoj ne samo što je onemogućilo vozilima i prodavaca i kupaca pristup ovoj zelenoj pijaci, već je otežalo pristup i pešacima sa torbama u cegerima.Jutros rano parkirao sam se blizu raskrsnice Cara Dušana i Karađorđeve kako bi preneo svoje proizvode do zakupljene tezge, tu je bilo najbliže, ali sam ipak nosio džakove teške i do 40 kilograma oko 50 metara, žali se poljoprivrednik iz Karadnika kod Bujanovca.

Po njemu, najgore su prošli „tezgaroši“ čija su prodajna mesta na pijaci do Karađorđeve ulice.Nosili su svoje džakove od ulaza u pijacu iz Cara Dušana do svojih tezgi preko 100 metara, žali kolege sagovornik portala.

I kupcima sa torbama punim povrća i voća nije bilo lako da „premoste“ Karađorđevu ulicu.

Ovako natovarena prvo sam preskočila iskopan kanal, pa sam preskakala gomile asfalta u „komadima“, tek onda sam stigla na trotoar, priča Vranjanka sa četiri pune torbe u dve ruke pre osam satu ujutro.

Konačno, blokada gornje pijace nije zaustavila pijačnu groznicu subotnjeg jutra, budući da je spremanje zimnice u punom jeku.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar