GORI na šest mesta, 44 vatrogasca u akcijiNa teritoriji Pčinjskog upravnog okruga trenutno je na gašenju šest požara angažovano 44 vatrogasca sa 14 vozila iz Bosilegrada, Vranja, Jagodine, Prokuplja, Niša, Pirota, Kragujevca i Leskovca, saznaju Info Vranjske.

Prema ovim informacijama, povređenih nema.Na teritoriji opštine Bosilegrad, aktivni su požari u mestu Jerešnik, Gložje i Brankovci, ali su vtrogasci praktino uspeli da zatite se koolne objakte po koje sada nema opasnosti.

Na teritoriji grada Vranja, trenutno je aktivan požar u selu Lukovo a pripadnici Vatrogasno-spasilačkih jedinica su anagažovani na njegovoj lokalizaciji.Ilustracija FOTO Info Vranjske

Na teritoriji opštine Bujanovac, u selu Sebrat-Lukarce ugašen je požar, a tokom obilaska terena u petaak primećeni su “džepovi” požara i radoi se na njihovom gašenju.

Utvrđivanje uzroka požara će se utvrditi nakon gašenja svih nastalih požara.

Imajući u vidu vremenske prilike i veoma visoku temperaturu, Sektor za vanredne situacije  MUP-a još jednom je javno apelovao na građane da ne spaljuju nisko rastinje i travu na otvorenom prostoru, jer time pre svega ugrožavaju svoju i bezbednost drugih ljudi, a širenjem požara može doći i do velikih materijalnih šteta na okolnim objektima.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Па 07/08/2021

    Ostavi komentar