Glas PRESS: Napadanuta TV ekipa iz BUGARSKE kod BOSILEGRADAPortal Glaspress.rs prenosi da je napadnuta TV ekipa iz Bugarske u blizini rudnika kod Bosilegrada.

Kako prenosi ovaj portal među napadačima bio je i direktor rudnika u selu Karamanica, Miodrag Vukajlović.Danas 14.06.2022 između 14.30 i 15.00 časova na državnom putu ispred rudnika „Podvirove“ u selu Karamanica, region Bosilegrad, fizički je napadnuta ekipa BNT koja je imala redovnu akreditaciju Ministarstva kulture i obaveštavala Republiku Srbiju da snima za istraživačka emisija „Tragovi ostaju“ zagađenja životne sredine. U TV ekipi su novinarka Bogdana Lazarova, snimatelji Dimitar Slavov i Nikolaj Andreev i tehničar Robert Vecov, prenosi portal GlasPress.rs

Pored TV ekipe iz Bugarske, snimanju emisije bili su prisutni i ekoaktivisti iz Sofije Dimitar Kumanov iz Ribolovnog kluba Balkanka i dr Valentin Janev, Branko Mitov i Dimitar Dimitrov iz Bosilegrada.

Približavajući se rudniku na državnom putu, na oko 50 metara od ulaza u rudnik zaustavio se kombi parkiran na putu. Televizijska ekipa i ekološki aktivisti izlaze iz automobila i odlaze do ulaza u rudnik. U tom trenutku kamenovano je oko 6-7 ljudi na čelu sa direktorom Bosil metala Miodragom Vukajlovićem, šefom obezbeđenja rudnika i radnicima, prenosi portal GlasPress.rs

Portal GlasPress prenosi da je aktivista Dimitar Dimitrov udaren pesnicom u grudi, dok je Branku Mitovu pocepana odeća.

O ovom slučaju obaveštena je policija u Bosilegradu, a tim povodom u Bosilegrad je stigao i generalni konzul Generalnog konzulata Republike Bugarske u Nišu Dimitar Canev.

NIV / GlasPress    1. Bugarin bosilegrad 15/06/2022
    2. DVD 15/06/2022

    Ostavi komentar