Gimnazijska kuća: Kamen o vratu SVAKE vlasti

Eko Taxi Vranje

Budući centar za nauku i obrazovanje planiran je u takozvanoj Gimnazijskoj kući, koja se nalazi u ulici Narodnog heroja u Vranju.

Do danas radovi na formiranju budućeg centra za nauku i obrazovanje nisu počeli.Ova kuća u samom centru grada pripala je Gimnaziji po poslednjoj želji potpukovnika Nikole i Olge Dinić koji su ovaj objekat ostavili najstarijoj školi u Vranju.

Kako je ranije najavljivano ova stara i zapuštena kuća trebalo bi da postane „centar intaligancije i rasadnik zananja“.

Ipak radovi još uvek nisu počeli a direktorka Gimanzije i upraviteljka legata Suzana Mišić Stanković za naš portal ističe da je potrebno što pre renovirati krov kako bi se sprečilo dalje propadanje kuće  

Direktorka Gimnazije i upraviteljka legata Suzana Mišić Stanković za portal InfoVranjske.rs tvrdi da je potrebno što pre renovirati krov, kako bi se bar zaustavilo dalje propadanje kuće.

Legat po ostavštini potpukovnika Nikole J. Dinića i Olge Dinić u vlasništvu je škole. Jedan je od legata, a radovi na adaptaciji i rekonstrukciji treba da počnu. Svake godine se dodeljuju nagrade u okviru zadužbine po želji ostavioca prilikom svetosavske nedelje. Projekat je urađen, imamo odobrenje ,,Zavoda za zaštitu spomenika” i aplicirali smo kod ministarstva za potrebna sredstva. Planirano je formiranje centra za obrazovanje i nauku. Najpotrebnije je što pre renovirati krov. Suzana Mišić Stanković 

Mišić-Stanković na kraju tvrdi da su škola i sam legat uradili sve što je potrebno, kako bi radovi što pre krenuli.

Oko ovog legata se i dalje ništa ne znam, ni kada će početi radovi, ni kada će biti završeni.

Jedino ostaje nada da ukoliko krenu u rekonstrukciju ovog objekta, ona neće trajati kao obnova pozorišta.

M. Stanković  1. Губитник! 19/02/2022
  2. Šanko 19/02/2022
  3. Nevena 19/02/2022
  4. Todorović 19/02/2022
  5. Svedok 19/02/2022
  6. Stočni fond 20/02/2022

  Ostavi komentar