GG „Vranje protiv nasilja“: Postaćemo robovi u sopstvenoj zemljiGrupa građana „Vranje protiv nasilja“ koja organizuje istoimeni protest objavila je još jedno saopštenje za javnost povodom promene zakona o planiranju i izgradnji, koju je potpisao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Portal InfoVranjske.rs saopštenje prenosi u celosti.

Dragi sugradjani, pozivamo vas još jednom da večeras u što većem broju izadjemo i poručimo vlastima da ne želimo da budemo robovi novopečenim bogatašima i tajkunima koji se bogate na račun naroda poslednjih 30 godina.Juče je Predsenik Srbije Vučić brže bolje ranom zorom potpisao ukaz o stupanju na snagu zakona o planiranju i izgradnji. Onemogućio je opstrukcijom proveru ustavnosti i zakonitosti čime je poklonio tajkunima više milijardi evra imovine gradjana Srbije.

Ovim zakonom se legalizuje pljačka naroda!Oni će biti sve bogatiji, a narod sve siromašniji. Postaćemo robovi u sopstvenoj zemlji.

Ovo je neustavni zakon koji je ujedinio celu opoziciju. Zato moramo svi kao jedan, i levi i desni, apolitični, mladi i stari, da se pobunimo i nateramo vlast da povuče zakon.

Ovo više nije borba za demokratiju, ovo je borba za opstanak naroda!

Na protestu će vam se obratiti Ivan Manić, profesor engleskog jezika iz Valjeva, rodom  Vranjanac.

Ivan je član Lokalnog fronta iz Valjeva, dugogodišnji borac protiv kolonizacije i okupacije Srbije, kandidat na listi Moramo za narodnog poslanika, pobednik kviza Slagalica.

Na samom protestu će organizatori saopštiti kakve će biti dalje aktivnosti i format protesta.

Ovo im ne sme proći!

MIILION

Saopštenje je potpisano od strane Grupe građana.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Milena 28/07/2023
    2. fifi 28/07/2023
    3. Јеж 28/07/2023
    4. Lula 28/07/2023

    Ostavi komentar