Generacija 1958/62 Ekonomske škole obeležila 60 godina matureGeneracija učenika Ekonomske škole u Vranju od 1958. do 1962. godine obeležila je 60 godina mature na susretu i druženju, evocirajući drage uspomene na đačke dane koje su zajedno proveli u školskim klupama.

Ova generacija maturirala je pre tačno šest decenija, ali se profesor doktor Predrag Trajković, Vranjanac, rado seća đačkog doba s kraja pete i na početku šeste decenije prošlog veka.Okupili smo se u ne baš velikom broju da se vidimo i setimo najlepšeg doba u životu svakog čoveka, vremena kada smo bili đaci Ekonomske škole u Vranju, družili se i vredno učili, jer je moja generacija bila izuzetna, izdvojio bih ekonomiste, profesore, doktore nauka, kaže Trajković.

Najpoznatiji među doktorima nauka, profesorima viših škola i fakulteta, iz ove generacije su dr Rode Veličković, dr Srba Stoiljković, dr Milan Matijević i dr Predrag Trajković.Profesor Trajković napominje da su sada iz ove generacije ljudi sa 80 godina života i da su baš zato srećni što su obeležili svoj veliki jubilej, 60 godina od mature u Ekonomskoj školi u Vranju.

Nije slučajno pesnik Branko Radičević napisao svoj čuveni stih, „od rođenja pa do groba, najlepše je đačko doba”, kaže Trajković.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Pele 08/06/2022
    2. Saša 08/06/2022
    3. Penko 08/06/2022

    Ostavi komentar