Aktivizam i mladi

Gde letuju MLADI iz Vranja: Party putovanja kao prva OPCIJAPutovanja predstavljaju sredstvo za lični rast i razvoj. Ona su mogućnost susretanja sa novim kulturama, običajima i ljudima. Mogućnost da ispunimo svoj lični, karakterni CV.

Međutim, po nekim nepisanim pravilima, mladi se sve češće opredeljuju za „party putovanja“ umesto za tradicionalne turističke obilaske.Omiljene destinacije mladih uglavnom su upravo one koje su poznate po burnom noćnom životu, a iskustva koja sa njih donose mesecima prepričavaju. Zato i turističke agencije koje nude ovaj tip aranžmana sve više dobijaju na popularnosti.

Mislim da to nema nikakve veze sa gubitkom interesovanja za kulturom i istorijom kod mladih, jednostavno, mislim da je nama, mladima, oduvek bilo važno da se dobro zabavimo i provedemo, zato dajemo prednost ovakvom tipu putovanja -reči su jednog studenta iz Vranja.Nije neko iznenađenje da su ovakva studentska putovanja, često skuplja od običnih aranžmana, na šta mladi gledaju na sledeći način:

Možda jeste skuplje, ali te uspomene i ta poznanstva sa tih putovanja nemaju cenu. Novac će se vratiti, ali ovaj period života, mojih 20 godina i ovi trenutci, nikad neće, rekao je sagovornik portala InfoVranjske.rs

Važno je napomenuti, da interesovanje za obliazak kulturnih znamenitosti, nije u potpunosti nepostojeće kod mladih.

Još uvek postoje oni koji će se pre odlučiti za mirnije predele, poput Praga, Budimpešte, Toskane ili juga Francuske, umesto za Budvu, Zakintos i druge noćne provode.

Anđa Stanojković

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. M. K. 04/07/2022

    Ostavi komentar