Fudbalski savet RAZVLASTIO Novicu TONČEVAIzvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije na poslednjoj sednici u subotu 16. jula uveo je vanredne mere u Fudbalskom savezu Regiona Istočne Srbije i time smenio sa mesta predsednika FS RIS Novicu Tončeva.

IO FSS je u zvaničnom saopštenju uvođenje vanrednih mera obrazložio „ciljem da FS RIS uskladi propise i sprovede izbore“, što je naišlo na žestok otpor prisutnog na sednici Hadži Ivana Đorđevića, generalnog sekretara FS RIS koji je dugo polemisao sa generalnim sekretarom FSS Jovanom Šurbatovićem, uz Nenada Bjekovića, zamenika predsednika FSS, najvećim oponentom Novici Tončevu.IO FSS je na sednici imenovao i „privremeni organ za rukovođenje FS RIS“ koji čine predsednik Zoran Ignjatović, potpredsednik Vladan Gašić iz Kruševca, i članovi Miloš Mitrović, Ivan Nikolić i Hadži Ivan Đorđević.

U većem delu sportske javnosti vlada mišljenje da se FSS odlučio na ovaj korak prema FS RIS u cilju sprečavanja Tončeva da učestvuje na izborima u nacionalnoj kući fudbala, budući da mu suspenzija od devet meseci zabrane rada u fudbalu ističe početkom avgusta.Podsećamo, Novica Tončev je zbog pomenute suspenzije tužio FSS Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Miodrag Antić 18/07/2022
    2. Bugarin bosilegrad 18/07/2022

    Ostavi komentar