Fudbal: Oproštaj za brigu

Eko Taxi Vranje

Klubovi sa područja Pčinjskog okruga, članovi Srpske lige „Istok“ i Zone „Jug“ tokom vikenda igraju poslednje, 15. kolo jesenje polusezone i na zimsku pauzu odlaze sa teškim brigama, izuzimajući Pčinju iz Trgovišta koja je stabilan srpskoligaš, najuspešnije rangirani klub posle surduličkog superligaša Radnika, i zonaše, hansku Moravu i tim Vojske Srbije Nebeske anđele.

Najteži položaj klubova sa juga Srbije imaju tri zonaša, Trnovac, Alakince i Lugina, koji zauzimaju tri poslednje pozicije na tabeli Zone «Jug» sa perspektivom da se u sezoni 2023/24 nađu u „betonu“, Okružnoj ligi koja predstavlja najniži rang ligaških takmičenja u fudbalu.Pčinja iz Trgovišta je prebrodila početnu krizu, u 15. kolu gostuje ekipi Meševa u istoimenom mestu kod Kruševca, domaćin je na osmoj poziciji sa 22 boda, dok je tim iz Trgovišta deveti sa 20 bodova i u slučaju pobede zauzeo bi «stabilnu» sredinu tabele pred odlazak na zimsku pauzu.

Morava iz Vladičinog Hana igra derbi u Žitorađi, rival je lider na tabeli sa 36 bodova, dok su Hančani na petom mestu sa 26 bodova, pa će susret sa domačim timom predstavljati najteži meč jesenje polusezone za goste, ali i priliku da za mesto više poprave položaj na prvenstvenoj lestvici.

Drugi derbi Zone «Jug» igra se na stadionu u Bazi «Jug» kod Bujanovca, gde «vojnici» Nebeski anđeli, četvrtoplasirani tim na tabeli sa 26 bodova, dočekuju Slogu iz Leskovca, koja je druga na tabeli sa 29 bodova, pa će ovaj susret biti neizvestan do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Trnovac u svom mestu, ekipa koja je na 14. mestu na tabeli sa devet bodova, domaćin je Mladosti iz Vinarca, šestoplasiranom timu sa 23 boda, pa će Trnovčani imati težak posao da ostvare povoljan rezultat i udalje se iz zone ispadanja.

Alakince koje je na pretposlednjem, 15. mestu na tabeli, gostuje u Kuršumliji gde će igrati sa domaćom Kosanicom, ekipom koja zauzima 11. poziciju sa 17 bodova i favorit je u ovom susretu.

Lugina iz Preševa, poslednja na tabeli sa šest bodova, gostuje u Donjoj Stopanji kod Leskovca, gde će je dočekati somaća Plantaža, trećeplasirani tim na tabeli Zone «Jug» sa 29 bodova, pa je apsolutni favorit u ovom susretu, a Preševljani su, objektivno, bez ikakvih šansi da izbegnu poraz na ovom teškom gostovanju.  • Ostavi komentar