Fudbal na jugu: Pčinja na teškom ispituFudbalski vikend na terenima juga Srbije obeležiće prvenstveni mečevi klubova sa područja Pčinjskog okruga koji se takmiče u Srpskoj ligi „Istok“ i Zoni „Jug“, u rangovima u kojima nema nijednog kluba iz Vranja, najvećeg gradskog centra okruga.

Pčinja u petom kolu Srpske lige „Istok“ dočekuje na svom stadionu u Trgovištu jednu od najboljih ekipa u ovom rangu, Budućnost iz Popovca kod Niša koja sa 10 osvojenih bodova deli drugo i treće mesto na tabeli.Srpskoligaš iz Trgovišta je posle četiri odigrana kola sa isto toliko nerešenih rezultata na 11. poziciji na tabeli sa četiri boda, pa se u klubu nadaju da i ovog vikenda neće osetiti gorčinu poraza, a s umerenim optimizmom priželjkuju prvu pobedu u ovoj sezoni i to nad odličnom ekipom Budućnosti iz Popovca.

Utakmica između Pčinje i Budućnosti na programu je u subotu 10. septembra na stadionu kraj istoimene reke, a početak je zakazan za 16 sati.

Na programu Zone „Jug“ je peto kolo prvenstva, a posebno interesovanje izaziva derbi Pčinjskog okruga u Alakincu gde istoimeni zonaš, na 13. mestu na tabeli sa tri osvojena boda, dočekuje Trnovac koji je na 11. poziciji sa pet bodova, u nedelju 11. septembra u 16 sati.

Derbi Zone „Jug“ na programu je u Vladičinom Hanu gde domaća Morava, petoplasirana ekipa na tabeli sa sedam bodova, dočekuje Mladost iz Vinarca kod Leskovca, koja sa sedam bodova zauzima šestu poziciju, u subotu 10. septembra u 16 sati.

Luginu u Preševu, koja je poslednja, 16. na tabeli sa jednim bodom, očekuje teška utakmica sa Pustom Rekom iz Bojnika, desetoplasiranom na tabeli sa šest bodova, a taj susret se igra u nedelju 11. septembra u 16 sati.

Tim Vojske Srbije Nebeski anđeli su iako gosti Jedinstvu u Gornjoj Stopanji, ipak favoriti u ovom meču, „Vojnici“ su osmi na tabeli sa šest bodova, a ekipa iz Gornje Stopanje je na 14. mestu sa tri osvojena boda. Ovaj susret je na programu u nedelju 11. septembra u 16 sati.

NIV  • Ostavi komentar