FS RIS: Srpska liga startuje 4. MARTAFudbalski savez Regiona Istočne Srbije saopštio je da u prolećnoj polusezoni Srpska liga „Istok“ startuje četvrtog marta, a zone među kojima je i Zona „Jug“, kreću sa nastavkom prvenstvenih utakmica 11. marta.

FK Pčinja iz Trgovišta, posle surduličkog superligaša Radnika najbolje rangirani tim iz Pčinjskog okruga, u prvom prolećnom kolu, 16. kolu sezone 2022/23 Srpske lige „Istok»“ igra u Nišu sa ekipom Brzog Broda, koji je na pretposlednjem, 15. mestu na tabeli sa 11 bodova, dok je srpskoligaš iz Trgovišta na devetoj poziciji sa 20 bodova.Zona «Jug» u prvom prolećnom kolu, 16. kolu šampionata, kreće 11. marta, kada pet klubova sa područja Pčinjskog okruga igraju po sledećem rasporedu, Trnovac je domaćin ekipi Gracko sa Kosova i Metohije, Nebeski anđeli, klub Vojske Srbije, dočekuje Radan iz Lebana, Morava iz Vladičinog Hana je gost Jablanici u Medveđi, Alakince igra protiv Žitorađe u ovom mestu, a Lugina iz Preševa putuje u Kuršumliju na meč sa domaćom Kosanicom.

Nebeski anđeli su najbolje plasirani zonaš iz Pčinjskog okruga na tabeli Zone «Jug», treći su sa 29 bodova, hanska Morava je na petoj poziciji sa 28 bodova, dok poslednja tri mesta na prvenstvenoj lestvici zauzimaju zonaši s juga zemlje, Trnovac je na 14. mestu sa 10 bodova, Alakince je na 15. sa osam bodova, dok je Lugina na poslednjoj 16. poziciji sa šest osvojenih bodova.Indikativno je da Vranje nema nijednog zonaša, svi klubovi sa teritorije Grada su članovi Okružne „beton“ lige, najnižeg ranga srpskog fudbala, što ovu tužnu istinu o vranjskom fudbalu donekle ublažava činjenica da su Nebeski anđeli klub Garnizona Vranje, uz ogradu da oni igraju na svom stadionu u Bazi „Jug“ kod Bujanovca.

FS RIS je na svom sajtu saopštio da će se konferencija klubova Srpske lige „Istok“ održati 23. februara u Zaječaru, Zone „Jug“ 27. februara u Žitorađi i mlađih kategorija 28. februara u restoranu „Kičer“ u Vranjskoj Banji.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Soccer 21/02/2023
    2. Nebeski andjeli 21/02/2023

    Ostavi komentar