FS RIS: Problemi i dalje traju – Nelegalna konferencija klubova PČINJSKE fudbalske ligeIzborni proces u Fudbalskom savezu Pčinjskog okruga i dalje traju, a tenzije oko izbora se ne smiriju, tvrdi izvor portala InfoVranjske.rs

Izvor portala InfoVranjske.rs tvdi da se sprdnja sa izborima na teritoriji Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije se nastavlja i to sve pod upravljačkom palicom članova Privremenog organa i Odbora za sprovođenje izbora u FS RIS i njihovih novokomponovanih saradnika.Ne primenjujući važeće propise Fudbalskog saveza Srbije i nakaradnim tumačenjem istih, žele da stvore neki novi ali ’’slepi aparat’’ za sprovođenje zamišljenih želja moćnika. Tako je, posle neprihvaćanja mnoštva primedbi od strane Odbora za sprovođenje izbora, prihvaćena izborna skupština FS grada Vranja i poništavanja skupštine OFS Bujanovac, na osnovu ’’sile’’ koju im je neko protivzakonito dao i oni je sprovode ne obazirući se na važeće propise, došlo do novih, neprihvatljivih dešavanja oko održavanja Konferencije klubova Pčinjske fudbalske lige, tvrdi sagovornik portala InfoVranjske.rs

Kako saznaje portal InfoVranjske.rs prvobitno je konferencija klubova bila zakazana od strane Izvršnog odbora FSPO za 19.08.2022. sa mestom održavanja u Surdulici, da bi preko noći Privremeni organ rukovođenja naložio da se pomenuta konferencija održi u Vranju.Zbog kratkog roka i zbog poziva klubovima od strane nekih neovlašćenih lica, konferencija nije održana jer nije bilo kvoruma. Posle toga, jako iznervirana gorepomenuta ’’sila’’ je zakazala, opet na nama nepoznati način, novu Konferenciju za 24.08.2022. takođe u Vranju Za ceo tok dešavanja potrebno je napomenuti da je do tada na osnovu prvobitno raspisanog poziva za prijavu za takmičenje u Pčinjskoj ligi od 22.07.2022. u kome se navodi da je rok za prijavu do 01.08.2022. godine i odluka IO FSPO utvrđeno koji će se klubovi takmičiti u Pčinjskoj Ligi, tvrdi dobro obavešteni sagovornik portala.

Sagovornik portala tvrdi da „sila“ kako je naziva nema potrebnu većinu, na samoj sednici se dovodi predstavnik OFK AS Bujanovac, koji naprasno dobija želju da se takmiči u PL i ravnopravno učestvuje u radu konferencije klubova.

OFK AS iz Bujanovca inače nije učestvovao u nikakvom takmičenju u poslednjih četiri godine, nije uskladio Statut sa Statutom FSS, nije prijavio igrače, nije podneo zvaničnu prijavu za takmičenje, nema odobrenje IO FSPO i da ne nabrajamo još, nema nikakvih zakonskih mogućnosti da bude na mestu na kome se juče našao, a kamoli da učestvuje u radu i odlučivanju, tvrdi sagovornik.

Prema njegovim tvrdanja, kreće se u torturu članovima da se nekakvim glasanjem to sve opere i prihvati.

Inače pre početka same sednice, koju niko nije ni otvorio, smenjen je zvanični predsednik konferencije, opet nekim glasanjem bez utvrđenog kvoruma i početka sednice, pa je sednicom predsedavao predstavnik novoformiranog Torpeda, rekao je sagovornik portala.

Na kraju sagovornik poručuje da je „posle burnih svađa i rasprava sednica je završena, ’’sila’’ se hvali da je sve prošlo i da su pobedili sa 7:5“.

To će se sve, po ustaljenoj proceduri uvrstiti u Zapisnik, koji će neko da sastavi, neko da potpiše, a sve u cilju izvršenja samo njima znanih postavljenih ciljeva. O legalnosti i zakonitosti Konferencije će se u narednim danima raspravljati na Odboru za sprovođenje izbora jer su najavljene mnoge žalbe i prigovori , kao i pred Sudom jer su takođe najavljene i tužbe, završava sagovornik portala InfoVranjske.rs

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Nikolca 25/08/2022
    2. Rukometas 25/08/2022
    3. Stojanović Neobojša 25/08/2022

    Ostavi komentar