FS RIS i Vranjanci „PUKLI“ na BjekovićuFudbalski savez Regiona Istočne Srbije zajedno sa FS Pčinjskog okruga baš nema sreće u događajima na i oko izborne skupštine Fudbalskog saveza Srbije, podržali su kandidaturu za predsednika FSS Nenada Bjekovića, a on je povukao kandidaturu pod pritiskom vanfudbalskih, tačnije, političkih uticaja.

FS RIS neće moći da amortizuje ni neubedljivo „opravdanje“ iz FS Pčinjskog okruga „da je podrška Bjekoviću samo, kako oni tvrde, „PODRŠKA KANDIDATURI“ i ništa više od toga i preko toga“.Ono što u neveseloj srpskoj fudbalskoj priči oko izbora predsednika FSS najviše čudi je „«“zadivljujuća“»“ naivnost fudbalskih poslenika sa „Istoka“, koji su smetnuli s uma decenijama inaugurisano iskustvo kada se bira prva ličnost nacionalne kuće fudbala.

A to je da predsednika nikada nisu birali delegati na izbornoj skupštini, oni su samo dizali ruke na dirigovanom glasanju, a politika je birala i postavljala, nikada sportsku ličnost, već državnog aparatčika u skladu sa svoim interesima i strategijom!FS RIS i Vranjanci su nimalo slučajno bojkotovali izbornu skupštinu u ponedeljak 31. oktobra, a u utorak prvog novembra su, opet nimalo slučajno, pristigli u Staru Pazovu i doprineli donošenju svih odluka po zakazanim tačkama dnevnog reda, osim izbora predsednika FSS što je odloženo za 2023. godinu.

FS RIS zajedno sa FS Pčinjskog okruga posle najnovijeg iskustva sa (ne)izborom predsednika FSS na izbornom nadmetanju za čelnu ličnost srpske kuće fudbala, to je apsolutno sigurno, neće biti u dilemi da li će pružiti podršku predloženom kandidatu, jer je već sada svima jasno da će to biti čovek iza koga stoji aktuelna vlast!

„Istočnjaci“, međutim, nisu sigurni da li će u FSS proći njihov već obnarodovan predlog da FS RIS i FS RIZ, sa čije teritorije se takmiči dve trećine srpskih klubova, dobiti umesto jednog, dva člana u Izvršnom odboru FSS.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Oliver 02/11/2022
  2. Prike 02/11/2022
  3. M. A. R. 02/11/2022
  4. kosovska ulica 03/11/2022
  5. Če Gevara 04/11/2022
  6. kojo 06/11/2022

  Ostavi komentar