FK Radnik počeo pripreme: Cilj opstanak u eliti



Fudbaleri surduličkog superligaša Radnika počeli su u sredu 21. decembra pripreme za nastavak prvenstvene sezone u Super ligi početkom februara naredne godine, javlja portalu InfoVranjske.rs Dejan Mirčev, PR menadžer Surduličana.

Darko Gašić, sportski direktor kluba, predstavio je igračima na prozivci novog šefa stručnog štaba Slavoljuba Đorđevića, izrazivši zahvalnost prethodnom treneru Simi Kruniću na hrabrosti da preuzme tim nekoliko kola pre kraja jesenje polusezone.



Nadam se da ste se u dugoj pauzi dobro odmorili i napunili baterije da ostvarimo cilj, opstanak u Super ligi. Nakon razgovora sa novim trenerom obojica smo znali šta želimo i koji nam je zajednički cilj, rekao je Gašić u obraćanju fudbalerima Radnika.

Igrače je pozdravio i Slavoljub Đorđević, novi šef stručnog štaba, koji je do leta 2022. godine bio na klupi surduličkog superligaša.



Cilj je jednostavan, a do njega možemo ako svi guramo, ako jedan ne bude gurao bićemo u problemu. Pred nama je težak posao, pa ćemo na početku priprema odraditi petnaestak ozbiljnih treninga, radićemo na snazi, trčanju, taktici, pripremi utakmica. Sada je najvažnije da se popravi energija u timu, a uskoro ćemo dobiti i nova pojačanja, nagovestio je Đorđević.

Na prozivci i početku priprema odazvala se većina fudbalera Radnika koji su nastupali u jesenjoj polusezoni, a među njima je bio i Vuk Mitošević koji se teško povredio sredinom aprila ove godine, pa je imao dugu pauzu zbog oporavka.

Podsećamo, Radnik je na kraju jeseni zauzeo poslednje, 16. mesto na tabeli sa osam osvojenih bodova i bilansom od jedne pobede, pet nerešenih rezultata i 13 poraza, a sa gol razlikom 14:38.

U narednom 20. kolu šampionata Super lige, četvrtog februara 2023. godine, Radnik gostuje u Lazarevcu gde će igrati protiv domaće Kolubare.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



    1. Medar 23/12/2022

    Ostavi komentar