Film „SVI SMO RAZLIČITI I LEPI“ za pripadnike IZBEGLIČKE ZAJEDNICE i MLADE iz PREŠEVAGrupa za decu i mlade „Indigo“, u saradnji sa Kancelarijom za mlade u Preševu, organizuje projekciju filma „Svi smo različiti i lepi“ za pripadnike izbegličke zajednice i mlade iz Preševa, 16. juna 2023. u Domu kulture u Preševu, sa početkom u 11.00 časova.

Događaj se organizuje povodom obeležavanja Svetskog dana izbeglica.

Film „Svi smo različiti i lepi“ nastao je u okviru projekta „Kulturna orijentacija i razmena u južnoj Srbiji“ i rezultat je zajedničkog rada studenata Filozofskog fakulteta u Nišu, mladih iz Preševa i mladih pripadnika izbegličke zajednice iz ovog grada.

Nije slučajnost što su mladi iz Preševa i njihovi vršnjaci iz drugih mesta i zemalja odlučili da naprave ovaj film, jer stanovnici ovog mesta pokazali su ogromno srce tolikom broju ljudi koji su u proteklih 7 godina boravili ovde. Mladi su nam u stvari pokazali da oni vrlo dobro prepoznaju razumevanje, ljubav i ljudskost! Veoma smo ponosni na njih i sve naše građane i građanke koji dele ove vrednosti. 

Obeležavanje Svetskog dana izbeglica organizuje se u okviru projekta „Kulturna orijentacija i razmena u južnoj Srbiji“, koji sprovodi Grupa za decu i mlade „Indigo“ u partnerstvu sa kancelarijama za mlade iz Vranja, Bujanovca, Preševa i Bosilegrada i Filozofskim fakultetom iz Niša i u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), uz podršku Švajcarske, kao i u okviru projekta „Podrška deci tražiocima azila, izbeglicama i raseljenim Romima, kao i obrazovnim ustanovama u Srbiji“ koji sprovodimo uz podršku UNHCR-a.  • Ostavi komentar