FIFA Svetsko Prvenstvo – Da li Srbija može do 1/8 finala

Eko Taxi Vranje

Svi željno iščekuju Svetsko Prvenstvo u Kataru koje će krenuti krajem novembra, ali i nastup reprezentacije Srbije koja je ponovo uspela da se kvalifikuje za najveću svetsku smotru fudbala. Ukoliko volite da odigrate tiket za Svetsko Prvenstvo postoje mesta na kojima možete da steknete dosta informacija o tom turniru ali i upoznate koje su najbolje kladionice u Srbiji za Svetsko Prvenstvo, kladionice koje vam mogu pomoći da saznate više o dobrim kvotama i bonusimama.

Srbija – grupa G Svetsko Prvenstvo 

Ponovili se nešto čemu se malo ko nadao, naša reprezentacija dobila je još jednom kao pre 4 godine u Rusiji za rivale Brazil i Švajcarsku. Od oba tima smo izgubili tako da je ovo šansa za iskupljenje. Brazil je apsolutni favorit da osvoji prvo mesto u ovoj grupi, dok se Švajcarska kotira bolje od Srbije, jedinu prednost od strane kladionica imamo nad Kamerunom. To i nije toliko bitno. Stiče se utisak da imamo bolji tim nego na prošlom SP ali i selektora sa mnogo većim pobedničkim mentalitom.Piksi i njegova kontrola tima

Selektor optimizam i pobednički duh u kombinaciji sa individualnim kvalitetom možda su i doneli onu veliku pobedu nad Portugalom u kvalifikacijama. Sve što možemo da očekujemo od našeg nacionalnog tima jeste da se bori do krajnjih granica i ta preko potrebna pobeda nad Švajcarskom bila bi fantastičan rezultat. Rezultat koji bi verovatno doneo 1/8 finala takmičenja. Da se razumemo, ovo bi bio odličan rezultat posle već 3 Svetska Prvenstva na kojima nismo uspeli da prođemo grupu. Piksi ima dva sjajna napadača Mitrovića i Vlahovića i odlične veznjake kao što su Tadić, Kostić, Milinković Savić. U odbrani pomalo škripi ali ima vremena da se to sredi.

Sjajan napad

Iako su mnogi osporavali Mitrovića pre početka sezone u Premijer Ligi zbog nekih prethodnih loših nastupa, ovaj stameni napadač je sve ućutkao sjajnim golovima i velikim doprinosom tome da Fulam bude tim u sredini tabele. On će biti veliki oslonac tima. Ne zaostaje ni nova vedeta Juventusa Vlahović koji možda nema tako dobru sezonu kao Mitrovic ali isto tako postiže golove. Svi su za to da ova dvojica trebaju da igraju zajedno i da bi trebalo malo više da se isforsira formacija sa 2 napadača, tzv 4-4-2 ali videćemo uostalom šta o tome misli selektor Dragan Stojković. Ipak on zna najbolje.

Da li možemo ili ne do 1/8 finala?

Kao što je rečeno u prethodnom delu teksta, mnogo toga zavisi od meča sa Švajcarskom koji bi mogao da bude odlučujući. Znamo koliko je elektriciteta izazvao ovaj duel u Rusiji, i kako su Švajcarci pobedili. Sa malo hladnijom glavom i realizovanjem gol šansi mogli bismo da rešimo ovaj meč u svoju korist. Kvalitet imamo, malo sreće i lucidnosti i neka minimalna pobeda je realna. Prognoziramo 2. mesto u grupi na Svetskom Prvenstvu i nastavak takmičenja, pa onda šta bude – bude. Jedno je sigurno, navijaćemo da odemo što dalje. Svi mi želimo titulu Svetskog prvaka ali moramo da budemo realni i radujemo se bilo kakvom ostvarenju.  • Ostavi komentar