Aktivizam i mladi

FESTIVAL DEMOKRATIJE u Medijskom skloništu: Put pozitivne promene u LOKALNIM zajednicamaU organizaciji udruženja „Aktivisti iz komšiluka“, u Vranju će 6. i 7. maja od 16 sati, kao i 13. i 14. maja u Medijskom skloništu biti održan Festival demokratije.

Tokom „Festivala demokratije“ biće organizovana četiri događaja na kojima će stručnjaci govoriti o mladima u institucijama i medijima, besplatnim udžbenicima, kvalitetu vazduha i preduzetništvu mladih, stoji u saopštenju „Aktivista iz komšiluka“.Kako je najavljeno na otvoranju „Festivala demokratije“ u Medijskom skloništu 6. maja govorićemenadžerka programa Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS) Milica Borjanić i politikolog Boban Stojanović, koji će prisutnima govoriti o tome kako mediji vide mlade, koliko su zastupljeni u institucijama i da li društvo u Srbiji veruje u mlade.

Narednog dana, 7. maja prisutnima će se obratiti prof. dr Aleksandar Kavčić sa Univerziteta Karnegi Melon i osnivač fondacije „Alek Kavčić“. On će govoriti o besplatnim udžbenicima, kao i da li prosečna srpska plata pokriva iznos za kupovinu istih.Iz Inicijative „Digitalna Srbija“ na temu preduzetništva 13. maja govoriće Nataša Škrbić, programska direktorka, kao i predstavnik Udruženja mladih privrednika Srbije (UMPS) Lazar Lekić.

Poslednji dan festivala biće posvećen vazduhu koji dišemo, te će se 14. maja prisutnima obratiti Milenko Jovanović iz Nacionalne ekološke asocijacije i Predrag Matić iz organizacije Lokalni odgovor iz Valjeva.

Festival se organizuje sa ciljem da se mladi informišu i učestvuju u diskusiji o aktuelnim temama i problemima sa kojima se svakodnevno susreću, kao i da se podstaknu da svojim delovanjem i aktivizmom donesu pozitivne promene u lokalnoj zajednici.

Događaj se sprovodi u okviru projekta „Mladi i mediji za demokratski razvoj“ koji udruženje Aktivisti iz komšiluka realizuje u partnerstvu sa Beogradskom otvorenom školom uz podršku Kraljevine Švedske.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar