Aktivizam i mladi

Festival demokratije – Milica Radulović: Čovek je slobodan kad je preduzetnikMilica Radulović, izvršna koordinatorka u Udruženju privrednika koja radi na projektu „Srbija inovira“, na Festivalu demokratije u Medijskom skloništu u Vranju poručila je mladim vranjskim privrednicima „da preduzetnik može da bude svako ko ima ideju i inicijativu“.

Preduzimljiv je onaj ko ima ideju i inicijativu, pokušava da reši problem, nastoji da uđe u preduzetništvo, želi da pokrene svoj biznis i okuplja ljude oko sebe u svim oblastima, informacionim tehnologijama, industriji, poljoprivredi, pa i one koji nisu preduzetnici, ali žele da razviju svoj biznis, istakla je Milica Radulović.Po njenim rečima, „u pokretanju sopstvenog biznisa nije najvažnije da mladi rade u svojoj struci za koju su se školovali“.

Ako ne radite u struci, to može da bude i dobro i prednost, jer neke stvari se uče kroz rad i u hodu. Uostalom, škola nas ne navodi da budemo preduzetnici, za to mogu da nas motivišu neke druge stvari, porodični biznis, na primer, to je metod koji funkcioniše, zaključila je Radulovićeva.Izvršna koordinatorka u Udruženju privrednika potencirala je suštinske prednosti privatnog biznisa koje su imanentne i bliske mladim ljudima i privlačnije od mnogih ograničenja tradicionalnih poslova.

Čovek je slobodan kad je preduzetnik, slobodni ste kao „sam svoj gazda“, jer neke stvari nemaju cenu, primera radi, fleksibilno radno vreme. Preduzetnike odlikuje i krasi hrabrost, inicijativa, smelost da žrtvuje „siguran“ državni posao i pokrene sopstveni biznis, napomenula je Milica Radulović.

Radulovićeva je na kraju navela da je Udruženje privrednika osnovano 2013. godine, da je otvoreno za sve i da sada ima oko 100 članova, uglavnom mladih privredni.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar