Evo šta je OBELEŽILO prošlu NEDELJU: Nasilje, PROTEST, Mile Kostić DUBNICE, poseta VUČIĆA…PONEDELJAK

Akušersko nasiljeProšla nedelja počela je informacijom da je porodilja Snežana Jović prijavila slučaj „Akušerskog nasilja“ policiji u Vranju. Ona je u izjavi na nacionalne medije rekla da je na porođaju pretpela pravi horor.

Mnoge rakcije koje je izazvala ova vest, naterale su Zdravstveni centar da se napokon oglasi povodom ovog slučaja i da započene „internu kontrolu“. Ceo slučaj je sagledan i poslat za Niš, rekli su iz ZC-a.UTORAK

Curenje MAZUTA u Vranju

GrO Ekološki ustanak obavastio je javnost da je došlo do izlivanja MAZUTA u kotlarnici Novog Doma.

Mazut se izlio iza zgrade Braće Bajić, a šef „Ekologa“ Dragan Antić odmah je o svemu obavestio medije i policiju.

Milenković u Briselu

Studentkinja iz Vranja, Emilija Milenković otputovala je za Brisel gde je iznela zahteve studenata iz Srbije i tražila da se ne prizanju rezultati svih izbora u Srbiji.

Verujemo da posle našeg sastanka, ova evropska instituacija može da uradi više po tom pitanju, rekla je Milenkovićeva.

SREDA

Još JEDAN slučaj PORODIČNOG nasilja u Vranju

U toku utorka došlo je do novog slučaja porodičnog nasilja u Vranju. Prema sazanjima portala InfoVranjske.rs, supruga je prijavila muža zbog fizičkog nasilja.

Kako saznajemo, kada je suprug došao kući otpočeo je rapsavu, nakon čega je svojoj supruzi čupao kosu i udrio šamar.

ČETVRTAK

Mile Kostić dobitnik nagrade grada Vranja „31. januar“

Portal InfoVranjske.rs saznaje da je bivši domar u Gimnazije i samoprozvai pisac Mile Kostić, poznatiji kao Dubnica (po selu u kome živi) dobitnik je nagrade grada Vranja „31. januar“ za ovu godinu

Stolarski posao započeo je u Simpu, a onda je „prešao“ na posao domara u Gimnaziji „Bora Stanković“ u Vranju sve do 2011. godine.

Poznavaoci kulturne scene u Vranju, tvrde da Kostić sebe vidi kao naslednika velikana književnosti Bore Stankovića.

Na kraju ostaje pitanje, hoće li se ćuti glas radnika u kulturi u Vranju, profesora književnosti, članova Matice Srpske, članova udruženja književnika Srbije i ostalih koji se bave kulturnom scenom Vranja ili će se opet, po ko zna koji put, zaćutati na ovakvo rasipanja nagrada.

Ali i ćutanje je okej, jer biće baš kao što zapeva Siniša Mali, nakon izbora pesmu Lepe Brene – „Četiri godine, godine duge, godine bola, godine tuge…. Četiri godine, godine duge, godine bola, godine tuge“.

Kadija te TUŽI – Kadija te SUDI: Sportski savez IZGUBIO od GRADA na SUDU

Radnici Sportskog saveza Vranje obavestili su portal InfoVranjske.rs da je na njihovu adresu stigla presuda u kojoj se navodi da „grad nije u obavezi da isplati zaostale plate i kamate“ zaposlenim u ovoj ustanovi.

Septembra, 2023. godine, Osnovni sud u Vranju doneo je odluku o tome da Grad nije u obavezi da finansira Sportski savez, kao ni da isplati zaostale plate i kamate“. U januaru, 2024. godine, Apelacioni sud u Nišu odbio je žalbu radnika Sportskog saveza, čime je presuda Osnovnog suda postala pravosnažna.

PETAK

Predsednik Aleksandar VUČIĆ u Vranju

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić prilikom posete u Vranju, rekao je da je mnogo novca izdvojeno za Vranja, Vladičin Han i Surdulicu.

Nismo malo uložili u Vranje i mnogo novca u Vladičin Han i Surdulicu, sada ćemo i u Vlasinu, rekao je predsednik Srbije.

Vučić: Bolnica u Vranju koštaće 26 milion evra

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić rekao je da će nova bolnica u Vranju koštati 26 miliona evra.

On je naglasio da će na kraju ta cena ispasti više od očekivanog i predviđenog.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Milena 30/01/2024

    Ostavi komentar