Escape room rođendani za decuEscape room igre su sve popularniji način provođenja slobodnog vremena i zabave za celu porodicu, pa tako i za proslave rođendana. Escape room rođendani za decu su postali trend u Srbiji, jer su deci pružaju neverovatno iskustvo, uz podsticanje kreativnosti, razvoj logičkog i kritičkog razmišljanja, razvijanje timskog duha i naravno – mnogo zabave. U ovom tekstu ćemo vam predstaviti nekoliko razloga zbog kojih je escape room rođendan idealna opcija za decu svih uzrasta.

Zabava za decu svih uzrastaEscape room igre su namenjene svima, i odraslima i deci. Upravo zato su odlična opcija za organizovanje rođendana za decu. Bilo da je reč o mlađim ili starijim uzrastima, escape room igre pružaju zabavu i izazov. Zagonetke su izazovne i nisu lake, iz tog razloga se organizuju rođendani samo za slavljenike koji pune 11 ili više godina. Game master je tu da pomogne deci kada ne umeju da reše neku zagonetku ali suština je da se deca navedu na pravi put navođenjem na zaključke. Deca će biti oduševljena zagonetkama, tajnama i avanturama koje ih očekuju u igri.

Bezbednost i nadzorKada organizujete rođendan u escape room-u, ne morate da brinete o bezbednosti dece. U escape room-u se nalazi stručno osoblje koje će paziti na decu tokom cele igre. Svaka soba je pokrivena video nadzorom a ponegde je game master u prostoriji sa decom. Po jedna osoba je zadužena za pet igrača. Dok se u prvom satu timovi nalaze u escape room sobama i rešavaju zadatke po jedan game master je sa njima. Timovi čine maksimalno petoro dece.

Razvijanje timskog rada i kritičkog razmišljanja

Escape room igre su osmišljene tako da podstiču razvijanje timskog duha i saradnje između igrača. Deca će morati da sarađuju kako bi rešili zagonetke i izašli iz sobe. Ovo je odličan način da se razvije timski duh i kritičko razmišljanje kod dece. Ovde jednostavno ne mogu sami da urade ništa. Kod proslave dečijih rođendana timovi se obično sastoje od pet članova jer im je tako lakše da dođu do rešenja. Zagonetke su raznovrsne i pokazalo se da svi imaju poneku dobru ideju za različite zagonetke. Neki zadaci su više vizuelni a neki zahtevaju više mašte ili logike. Suština je da svaka escape room igra ima dosta zagonetki koje trebaju da se reše i svaki član tima ima svoj zadatak.

Organizacija i planiranje proslave

Organizacija escape room rođendana nije teška, jer se sve može dogovoriti sa osobljem escape room-a. Osoblje će pomoći roditeljima da izaberu odgovarajuću temu i igru, a takođe će pružiti i dodatne usluge.

Deca u prvih sat vremena igraju escape room avanturu. Podeljeni su u timove u zavisnosti od broja dece i soba u koje idu. Nakon bekstva iz sobe svi zajedno se nalaze na proslavi rođendana. Tada počinje prepričavanje doživljaja koje traje nedeljama. Escape room je jednostavno nešto što do tada nisu doživeli i predstavlja jedinstvenu avanturu i potpuno drugačiji doživljaj rođendana.

Escape room za odrasle

Escape room igre bekstva iz sobe su nastale prvenstveno kao igre osmišljene za odrasle. Ovo nije ni malo lak zadatak za tim odraslih ljudi. Prilikom rešavanja zadataka i zagonetki potrebno je aktivno razmišljanje i rešavanje logičkih i matematičkih zadataka. Kada su deca u igri game master im pomaže navođenjem na zaključke dok je kod odraslih toga manje ili nema osim ako tim ne zatraži pomoć.

Svako ko želi da poseti escape room Beograd nudi daleko najveći izbor. Ne postoje dve iste escape room igre u Srbiji pa je pravo uživanje svaki put kada uđete u novu. Negde ćete biti mamurni od sinoćne žurke a negde ćete tek stići u kafanu. Negde drugde se vraćate kroz istoriju ili se nalazite u neodređenom vremenu. Važno je samo da prvi put posetite escape room i oprobate se u ovoj nesvakidašnjoj igri.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar