EPS naplaćuje potrošačima štampanje računa, epilog na sudu

Eko Taxi Vranje

Građani Srbije u velikom broju, a Vranjanci “odmah i sada”, spremni su da tuže Elektroprivredu Srbije (EPS) sudu radi nadoknade troškova, jer je EPS građanima naplaćuje troškove štampanja računa za utrošenu električnu energiju.

Udruženje potrošača Srbije se tim povodom oglasilo preko medija poručujući “da građani imaju pravo da pomentu nadoknadu traže preko suda, jer EPS od 2014. godine naplaćuje korisnicima troškove štampanja računa i to od 121 dinara do 142 dinara na mesečnom nivou”.Da se Vlasi, tačnije, potrošači ne dosete, “kreativni” EPS-ovci naplatu pomenutog troška štampanja računa prikazuju kao “trošak garantovanog snabdevanja”.

U razgovoru sa nekoliko Vranjanaca koji su čekali u redu za plaćanje struje, InfoVranjske saznaju da su naši sugrađani spremni da “odmah potegnu tužbe protiv EPS-a i naplate sve ono što im je nezakonito naplaćeno od 2014. godine”.

Mojih 12.000 do 13.000 dinara koštaće EPS trostruko više, nadam se, a kada krene lavina tužbi, ode EPS u stečaj – seiri Vranjanac, redovan platiša struje.

S. Kostić    1. Pekar 03/08/2021

    Ostavi komentar