Ekološki USTANAK Vranje: Milenković i Petrović skrivaju odgovore od JAVNOSTIProšlo je već deset dana od kada smo postavili prosto pitanje direktoru JP „Novi dom“ Goranu Petroviću. Obzirom da nema odgovora evo sad i javno po treći put isto pitanje Ekološkog ustanaka Vranje.

Obećali ste krajem februara i Vi i grad, da će se Vranje u grejnoj sezoni 2023/24. grejati na biomasu i gas.
Dakle pitanje je prosto i zahteva precizan i kratak odgovor.Sa koliko procenata će se Vranjanci grejati ekološki prljavim energentima, naftom i lož uljem, a koliko je učešće ekološki prihvatljive bio mase i gasa?

Smatramo da građani zaslužuju da znaju da li ste ispunili obećanje da će Vranjanci od ove grejne sezone disati čistiji vazduh.Da podsetimo i Vas i gradonačelnika Slobodana Milenkovića da je skrivanje informacija štetnih po zdravlje stanovništva krivično delo. Po zakonu ste dužni da upozoravate na opasnost kada je visoka koncetracija štetnih materija u vazduhu. U Srbiji godišnje umre oko 15.000 ljudi kao posledica zagađenog vazduha.

Ono što je potrebno hitno uraditi je nabaviti uređaj koji će meriti sve parametre. Sa tim se odugovlači godinama.

Nema merenja, nema zagađenja!

Inače, urećaj košta između 10.000 i 20.000 eura.

Izveštaji iz Vranja ministarstvu govore da je „vazduh u Vranju čist“ iako privatni senzori koje smo mi postavili govore suprotno. Pokažite odgovornost bar prema deci i prema starijima. Njima najviše štete PM čestice.

Ekološki ustanak Vranje

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Gospodin 11/10/2023
    2. Tetinče 11/10/2023
    3. ЕКО СТРАЖА 11/10/2023
    4. Klečka 11/10/2023

    Ostavi komentar