Ekološki ustanak Vranje: Komrad gomilu lešava prekrio ZEMLJOMGradski odbor „Ekološki ustanak – Vranje“ objavio je saopštenje za javnost povodom „rešavanja problema lešava i kostiju“ na tvrđavi Markovo Kale u Vranju.

Saopštenje prenosimo u celosti i bez dodatnih izmena.Nakon pisanja Ekološkog ustanka Vranje o deponijama na putu prema tvrđavi Markovo Kale usledila je hitna reakcija inspektora zoologije Srđana Stošića i JKP „Komrad.

U telefonskom razgovoru inspektor me obavestio da JKP „Komrad“ ne može da ukloni gomilu leševa i kosti pa je odlučeno da se iste zatrpaju zemljom. Naravno nesnosan smrad se i dalje širi.Postavlja se pitanje da li je ovo pravo rešenje? Prva jača kiša i bujica na strmoj padini odneće zemlju, a kosti će opet biti tu. Problem se rešava tako što ga pokriju zemljom da se ne vidi ali takvi problemi opet isplivaju na površinu.

Postavio sam pitanje inspektoru šta ćemo kada mesara ili klanica opet istovari kosti i leševe na istom mestu jer to rade godinama?

Odgovor je da to nije u njegovoj nadležnosti, da to treba da radi Komunalna milicija i piše kazne. Ona ista Komunalna milicija koja je za dve godine napisala čak 3 (kazne) za nepropisno odlaganje smeća.

Inače, smeće koje se nalazi na ovim deponijama ostalo je i dalje tu. Iz Komrada su mi odgovorili da ne mogu da uklanjaju dok im ne nalože iz Gradskog veća.

Gradsko veće ne reaguje već pola godine na prijave i naloge komunalnih inspektora, gradonačelnika ne interesuje zaštita kulturnog dobra iz 6. veka tako da deponije, kosti životinja, smrad na putu do tvrđave i na samom prilazu tvrđavi ostaju do daljnjeg. Kažu mi tako je godinama, pa verovatno po njima treba tako i da ostane.

Na kraju da pozovem i načelnika Komunalne milicije Ivicu Antića da pošalje malo na teren svoje milicajce i da dežuraju i patroliraju na putu prema tvrđavi dok ne uhvate konačno nekog i napišu kaznu. Ako to nisu u stanju onda nam i ne treba Komunalna milicija.

Podnesite načelniče ostavku da vas sve raspustimo jer džaba trošite novac građana na šetanje gradom.

Saopštenje za javnost „Ekološkog ustanka – Vranje“ predstava stavove ove političke organizacije, a ne stavove portala InfoVranjske.rs kao ni osnivača medija Tima za razvoj i integracije u Vranju.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Gornja carsija 06/06/2024
  2. Vranjanka 06/06/2024
  3. Filipko 06/06/2024
  4. Pera 06/06/2024
  5. Miloš 06/06/2024
  6. Cirkus 06/06/2024
  7. Jelena 07/06/2024

  Ostavi komentar