„Ekologija“ u Vranju: Izlivanje KANALIZACIJE u Vranjsku rekuGrađani su javili portalu InfoVranjske.rs da je primećeno izlivanje otpadne vode iz kanalizacione cevi u Vranjsku reku ispod Bujkovskog mosta u blizini gornje pijace.

Osim izlivanja sa strane Nemanjine, ulice Bosanska i Đure Jakšića imaju problem smeća koje se baca niz reku, uraslu vegetaciju, bačene grane. Deo ulice nije asfaltiran, a i onaj koji jeste je raskopan. Mačkina česma sakrivena drvećem je primer trenutnog održavanja jedne česme.Stanovnici koji žive u blizini ove reke su zabrinuti, zagađenost je velika, voda redovno menja boju, od tamnosive do crvene.

Pored toga, padavine prouzrokuju izlivanje, dok je količina smeća tolika da „ribe“ imaju stolicu da odmore od plivanja…InfoVranjske.rs su povodom toga uputile e-mail JKP „Komrad“, gde je postavljeno pitanje o izlivanju kanalizacije, trenutnoj situaciji i preduzimanju mera zbog stanja Vranjske reke. Iz ovog preduzeća su naveli da ovi problemi nisu u njihovoj nadležnosti, iako održavanje priobalne zone jeste nadležnost „Komrada“.

Naš portal je uputio e-mail o izlivanju kanalizacije i „Vodovodu“, a odgovor tog preduzeća prenećemo u celosti.

Ova gradska reka ili mutan potok je već dugo u katastrofalnom stanju. Uliva se u Južnu Moravu, gde sa sobom nosi plutajući otpad i samu zagađenu vodu koja ugrožava živi svet ove ionako zapuštene reke.

Podsećamo, neslavni slučajevi su teško brojivi, ali pored učestalih bujica blata, poslednji u nizu je slučaj „crne reke“, kada je voda poprimila navedenu boju, nizvodno od Centra za vanredne situacije gde je stanje veoma teško.

Veljko Ilić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Papilonka 15/03/2023
    2. Atlija Milorad 15/03/2023
    3. snsbanda 16/03/2023

    Ostavi komentar