Ekologija na VRANJSKI način: FEKALIJE kao PRITOKA Sobinske rekeFekalije iz pravca naselja Šapranački rid ulivaju se u korito Sobinske reke pored Šapranačkog groblja, uverio se portal InfoVranjske.rs na licu mesta.

Negde na sredini zapadne strane Šapranačkog groblja koje sa te strane ograničava Sobinska reka, fekalna kanalizacija nakon dva „slapa“, utiče u korito ove reke, šireći smrad „podjednako“ na pomenuto gorblje u svim pravcima.Najugroženiji su građani koji obilaze grobove svojih najbližih predaka, najbližih Sobinskoj reci.

Smrad je nepodnošljiv, posebno kada u letnjem periodu opadne voda u Sobinskoj reci, pa je fekalna tečnost količinski veća od ove reke, tada nastupa prava katastrofa, žali se vremešnija Vranjanka.Osim smrada, ružnu sliku padina Šapranačkog rida dopunjava tok fekalne kanalizacije koja se uliva u Sobinsku reku.

Zbog ove velike gradske bruke naročito su ugroženi stanovnici gradskih četvrti koje se nalaze pored korita Sobinske reke, smrad od fekalija širi se na delove naselja Šapranački rid, Gornji Asambair, ali je najteže građanima koji žive u delu Donjeg Asambaira i delu Donjeg Vranja.

Mi najbolje znamo kako nam je pored Sobinske reke, i zimi, a još više leti, kada se smrad od fekalija širi na sve strane, žale se žitelji ulice Pere Mačkatovca koji žive u kućama odmah pored pomenute reke.

Nezadovoljni građani pozivaju nadležne, Grad Vranje i vranjski „Vodovod“ da reše problem fekalne kanalizacije sa Šapranačkog rida u interesu ne samo stanovnika ugroženih delova grada, već i ostalih građana i Šapranačkog groblja.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Momčilo 08/03/2023
  2. Tričko 08/03/2023
  3. Mire 08/03/2023
  4. Princip 08/03/2023
  5. Stočni fond 08/03/2023
  6. Deki 09/03/2023

  Ostavi komentar