Dželat SEKSI SUDIJE osuđen na šest godinaZvonko Cvetković, srpski poznat u aferi „Seksi sudija“ u Vranju, kada je tadašnji sudija Marija Janićijević, gola osvanula na stranicama srpskih tabloida, osuđen je u Zejačaru za sasvim druga, ali slična dela iznude, reketiranja, prevare i slično.

Podsetimo, on je u Vranju, verovatno iz osvetničkih razloga, startovao tada sudiju, a sada advokata Mariju Janićijević, kada su njene obnažene, a privatne fotografije završile u tabloidima, ona na stubu srama, kasnije razrešena sudijske funkcije, a on u zatvor.Portal ucentar.rs objavio je Cvetković nije samo po ovoj prevari ušao u istoriju srpske istorije kriminala.

FOTO FaceBook: Marija Janićijević

U avgustu 2018. godine našao se u epicentru  velike afere kada je, po pisanju medija, priveden nakon prijave tadašnje  sudije Osnovnog suda u Vranju Marije Janićijević zbog proganjanja i „urušavanja ugleda i karijere“. Nekoliko dana pre toga u javnost su procurele njene neprikladne fotografije.„Golotinja, ucene, nepotizam, mito, čak i moguća prostitucija obeležili su jednu od najbizarnijih srpskih afera“- izveštavali su srpski i strani mediji.

Tada sudija Janićijević izjavila je da je bila žrtva „najpre prevare, a zatim i proganjanja“.

Da podsetimo, ona je u javnosti poznata kao „bikini sudija“. Zbog objavljivanja obnaženih fotografija,  drugostepenom odlukom Visokog saveta sudstva „razrešena je zbog nepoštovanja kodeksa ponašanja sudije“, na sednici 27. avgusta 2019.godine.

FOTO FaceBook: Marija Janićijević

Slučaj Marije Janjićijević javnosti je postao poznat kada su „isplivale“ njene provokativne fotografije u kupaćem kostimu, ali skandal je dobio još veće razmere kada su pojedini mediji objavili i one na kojima je potpuno naga, a obnarodovana je i lascivna prepiska koju je vodila sa ljubavnikom.

U čitavu aferu upleten je naravno i Zvonko Cvetković! Na njega je Janićijević i pokušala da prebaci odgovornost za čitav skandal, tvrdeći da je ona žrtva i da je Cvetković ucenjuje.

Tvrdila je da je „biznismen“ Zvonko Cvetković prevario predstavljajući se kao sudija Vrhovnog kasacionog suda Vesko Krstajić. On joj je, navodno, obećao pomoć u vezi sa velikim brojem pritužba na njen rad,.

Rekla je tada da je protiv njega podnela krivičnu prijavu. Prirodu njihovog odnosa nikada nije komentarisala.

Cvetković, koji je navodno bio njen ljubavnik, priveden je po njenoj prijavi za proganjanje.

FOTO FaceBook: Marija Janićijević

U izjavi „Novostima“ Cvetković  je 2018.godine, zapretio  kontratužbom nakon što ga je Marija Janićijević,  optužila za prevaru. Naime, ona je u ekskluzivnoj izjavi za „Novosti“ navela da Cvetković stoji iza afere koja joj se pakuje i da je zbog toga podnela krivične prijave.

 Našoj redakciji se javio ovaj „biznismen“ koji se predstavlja kao njen bivši partner. Kako kaže, priča o tome da je svojevremeno tvrdio da je lažni savetnik predsednika Aleksandra Vučića mu je nameštena“. Tada je i najavio kontratužbu koju nikada nije podneo.

Te informacije koje, pretpostavljam, ona iznosi u javnost prosto nisu tačne. Mene je Apelacioni sud oslobodio svake krivice. Zbog toga ću tužiti i Mariju i njenog advokata koji me tako nazivaju – kaže Cvetković.

Na  pitanje  novinara „Novosti“ ,“koji je njegov motiv i zašto iznosi u javnost vrlo ozbiljne optužbe on je  „tvrdio da su mu namere jasne i da želi samo jedno“.

Ne želim da jedna prostitutka radi u pravosuđu. A ja, za razliku od nje, moje optužbe mogu i da dokažem – tvrdi Cvetković i dodaje da će i fotografije i porno snimke izneti u javnost kako bi dokazao svoje tvrdnje.

Marija Janićijević i dalje nije želela da komentariše slučaj koji je uznemirio pravosuđe, već je bila kategorična u tome da je ona žrtva.

Ja sam prevarena, a zatim i proganjana. Zbog toga sam protiv Zvonka Đorđevića iz Kragujevca podnela odgovarajuće krivične prijave za urušavanje ugleda i karijere – rekla je Janićijevićeva.

NIV/ ucentar.rs

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Starleta 19/11/2021
  2. Oteto prokleto 19/11/2021
  3. Vukan 19/11/2021
  4. Tudja posla 19/11/2021
  5. Selena 19/11/2021
  6. Earth Vader 19/11/2021
  7. Bulajka 20/11/2021
  8. Bajka 20/11/2021
  9. Bane 25/11/2021

  Ostavi komentar