Dvoje mladih iz Vranja u finalu konkursa za najboljeg mladog pesnikaRadio Beograd 2 objavio je imena finalista konkursa za izbor najboljeg mladog pesnika u Srbiji i dobitnika nagrade „Timočka lira“ na 60. Festivalu kulture mladih u Knjaževcu, prema odluci selektora Vase Pavkovića, prenosi RTS.

Odabrani pesnici će govoriti svoje stihove na finalnoj večeri 60. Festivala kulture mladih u nedelju 22. avgusta.Stručni žiri, koji će ove godine raditi u sastavu Stana Dinić Skočajić, Sonja Milovanović i Obren Ristić, nakon finalne večeri, proglasiće najboljeg pesnika, kojem će biti uručena nagrada „Timočka lira“ za 2021. godinu.

Među deset finalista su i dvoje mladih iz Vranja, Emilija Đorđević (1999) i Dušan Mihajlović (1992).

Pored njikh, u finalu će biti i četirti mlada pesnika z Beograda, i po jedan iz Lazarevca, Subotice, Pančeva i Kraljeva.

Radio Beograd 2, program kulture i umetnosti, od 1994. godine je pokrovitelj večeri festivalske poezije na Festivalu kulture mladih Srbije u Knjaževcu, kao krune anonimnog književnog konkursa u kome učestvuju pesnici mlađi od 30 godina iz svih krajeva Srbije.

Najboljeg mladog pesnika i dobitnika nagrade „Timočka lira“ ovaj  program svake godine nagrađuje objavljivanjem prve knjige poezije. Pre finalne večeri, na ovogodišnjem festivalu kulture mladih, biće predstavljene zbirke „Nekoliko ogromnih toplina“ Sare Stanojević i „Spomen-park“ Ivana Marinkovića, dobitnika nagrade „Timočka lira“ 2019. i 2020. godine.

NIV  • Ostavi komentar