Duboke podele među VRANJANCIMA: Liturgija ili protest, crkva ili porodilište?Danas u Vranju održan je protest „Stop akušerskom nasilju“ u 12 časova na kome su prisustvovali desetine građana Vranja, dok je u isto (manje/više) vreme održana liturgija povodom dana Svetog Save gde je pristvovalo više građana ovog mesta. Podsećamo, protest „Stop akušerskom nasilju“ nije bio politički, njega su organizovali iz neformalne grupe „Žene Vranja“.

Na protestu od političara pojavili su se Dragana Đorđević, Đorđe Ristć, Dragan Antić i Dragan Pavlović. Dok je u Sabornom hramu u Vranju bio prvi čovek grada Milenković, Zorica Jović, Goran Petrović (kao ovogodišnji kum i pokrovitelj Svetosavske nedelje) i mnogi drugi.E sada, se postavlja pitanje da li učesnika protesta baš briga za Svetog Savu, ili gradske oce baš briga za muke porodilja u Vranju?

Lokalni naprednjaci nisu sledili ni primer Aleksandra Vučića, koji je juče u Vranju posetio i manastir, ali i bolnicu. Političari iz Vranja, izabrali su ovog puta samo duhovnost, dok su građanskih potrebe zanemarili.Korisnici društvenih mreža, komentarisali su na našoj Facebook stranici, da je bolje ideja bila da se protest „Stop AKUŠERSKOM nasilju“ odžao juče, kada u Vranju bio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Dok su učesnici protesta na to odgovarali slikama sa protesne šetnje.

Podsećamo, sličaj problem pojavio se i kada je predložen novi naziv „Opšte bolnice“, jer je direktor ove ustanove samovoljno rešio da se ova ustanova nazove po čoveku koji je proglašen za sveca, a nije uzeo u razmatranje mnoga imena koja su učinili za bolnicu više od samog svetitelja Oca Justina Popovića.

Ali sve je to okej, jer među Vranjancima ima i članova Matice Srpske, ima i akademika, ima i školovanih ljudi, postoje i pisci, i pesnici, i umetnici, ali nek ćute sada, baš kao što su ćutali na sve što je zadesilo ovaj grad.

Na kraju ostaje sam nada da su se Milenković, Jović, Petrović i ostali aktuelni političari iz Vranja, bar pomolili za spas trudnica u Vranju. A što se tiče vranjanaca, veći deo manjine, koja je aktivna, očigledno je izabrala, partijska knjižica i crkva pre borbe za normalna porodilišta i normalan život.

MSB / HS

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Џиџа 28/01/2024
  2. И шта сад? 28/01/2024
  3. Saša 28/01/2024
  4. Snajper 28/01/2024
  5. Dalibor 28/01/2024

  Ostavi komentar