Aktivizam i mladi

DS: Mladi su USLOVLJENI učlanjivanjem u VLADAJUĆU strankuDemokratska stranka u Vranju iznela je za naš portal svoj stav o položaju mladih, njihovim potrebama i omladinskom centru.

Ova stranka je istakla neiskorišćene potencijale mladih i ono što bi mogli da realizuju, a vlast ih ne sluša.Položaj mladih u Vranju je vrlo nezavidan. Lokalna vlast nema sluha za njihove ideje, projekte i potrebe, a oni jesu kreativna generacija koja traži svoj put., ukazuje Demokratska stranka.

Demokrate su upozorile na uslovljavanje učlanjenja u vladajuću stranku, ali da mladi ipak ne pristaju na to.Da bi bilo koju ideju ostvarili uslovljeni su učlanjivanjem u vladajuću stranku. Onda njihove ideje dobijaju podršku u stranačkim okvirima i zloupotrebljavaju se politikantski. Ukoliko ne žele da pristanu na to, a uglavnom ne žele, praktično i nemaju drugog izlaza sem da odu iz Vranja, što većina i uradi. Vranje postaje grad staraca, napominje odbor DS-a.

Za omladinski centar su naveli da je potreban, dok Kancelarija za mlade služi za udomljavanje poslušnika iz stranke.

Više je nego potreban Omladinski centar. Uostalom, nekadašnja Kancelarija za mlade je i otvorena sa ciljem da okuplja mlade i pomaže im u ostvarivanju njihovih ciljeva i potreba. Međutim, godinama se koristi samo za udomljavanje stranačkih poslušnika i profesionalnih primača plate, kaže DS.

Vranjske demokrate ističu da omladina ne zna za postojanje Kancelarije za mlade, osim kada je u pitanju pranje novca preko konkursa.

Nema je u javnosti, mladi ne znaju da postoji. Samo se s vremena na vreme pojavi u po nekoj priči o pranju novca sa različitih konkursa, nekim nesuvislim i nevidljivim (nerealizovanim) projektima, kritikuje ovu kancelariju DS.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Kole 16/05/2024
    2. Da 17/05/2024
    3. Dragica 18/05/2024
    4. Banjcanin 20/05/2024

    Ostavi komentar