Država znala za odlazak GEOKSA još pre GODINU DANA?!Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u četvrtak da je odlazak kompanije “Geoks” očekivan jer „investitori iz ove grane po prirodi svog posla idu tamo gde su najmanje plate, a u Srbiji nema više jeftine radne snage“.

Samostalni poslanik u Skupštini Srbije Vladan Glišić je postavio poslaničko pitanje o sudbini zaposlenih u “Geoksu”, na šta je predsednica Vlade odgovorila “da će im država sada naći bolja radna mesta”.Nekoliko sada već bivših radnika “Geoksa” tvrdi da sz država i lokalna samouprava znali da će se fabrika seliti još pre najmanje godinu dana!

O tome se pričalo još u proleće 2020. Bili smo prekinuli rad kad je počela pandemija prošle godine. Zove me koleginica i kaže da gazda priča da će možda presliti posao u Rumuniju, možda u severnu Afriku, ko zna koliko će ovo da traje. U jesen prošle godine se po smanjenom obimu posla već video da nešto ne štima, ali smo mislii da je to globalno, zbog pandemije – u jednom dahu priča jedna od bivših radnica.Koliko je situacija ozbiljna pokazuje o piča da “neki iz uprave već od marta lobiraju u SNS da pređu u “Teklas”, koji će da otvori pogon u jednoj od “Jumkovih” hala”.

Zanimljivo je da se do danas niko još na lokalu nije oglasio povodom odlaska “Geoksa”.

Kako saznajemo, lokalnim naprednjacima je zabranjeno da daju izjave na ovu temu, a oni koji ipak prihvataju komunikaciju sa novinarima kažu da „će Vučić to da reši do novembra, sve će da bude super“.

A kako i da ne bude super – usred zlatnog doba!

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Mima 30/07/2021
    2. Mita 30/07/2021
    3. Simpo 30/07/2021
    4. Muradin 31/07/2021

    Ostavi komentar