Društvo ONKOLOŠKIH pacijenata organizuje izložbu: Dva LICA – jedan ŽIVOT

Eko Taxi Vranje

Društvo onkoliških pacijenata Vranje obeležava Svetski dan borbe protiv raka biće obeležen 4. februara.

U želji da ukažemo na značaj prevencije, kao i  na rano otkrivanje karcinoma  organizujemo  jedinstvenu izložbu fotografija ,,Dva lica, jedan život“, stoji u saopštenju.Kako je saopšteno iz DOP-a, reč  je o svojevrsnoj postavci, koja sadrži  15 fotografija onih koji su iskusili borbu protiv raka, onih koji su bili ili su još uvek  izloženi teškom životnom izazovu, stoji u pozovu Društva onkoloških pacijenata Vranje.

Na njima su ljudi, koji se ne ustežu da jasno i glasno kažu: ,,bolujem od raka i opala mi kosa“. Oni nisu samo hrabri, već i odlučni da u najtežoj životnoj borbi budu na tronu i podignu pehar. To se vidi na fotografijama, koje pričaju o jednom, zatim drugom licu, i samo jednom životu. Životu koji se voli, bez obzira koliko teška borba bila, životu koji će prevagnuti nad zlom, stoji u saopštenju.

Iz DOP poručuju „Ovom nesvakidašnjom postavkom  želimo da pošaljemo snažnu poruku  da su preventivni pregledi imperativ, a  ako i bolest zakuca na vrata i otkrije se na vreme, lečenje može biti uspešn“.

Izložba će biti otvorena 3. februara, u 13 sati u Galeriji Pozorišta ,,Bora Stanković“ u Vranju. Posetioci će moći da je vide do 8. februara. Partner u realizaciji projekta je Beocompass iz Beograda.

Društvo onkoloških pacijenata zahvalilo se na velikoj podršci  Marijani M. Rajić,  Čedomiru Cvetkoviću, Negovanu Jovanoviću, Zoranu Najdiću i Pozorištu ,,Bora Stanković”

NIV  • Ostavi komentar