Aktivizam i mladi

Drmonjić: Omladinski CENTAR mora biti BESPLATAN, PRISTUPAČAN i namenjen samo MLADIMAPredsednica GrO SSP-a u Vranju, Rosa Drmonjić, komentarisala je za portal InfoVranjske.rs položaj mladih u ovom mestu, ali i potrebu istih za svojim prostorom.

Drmonjić na početku naglašava da „mladi u Vranju nemaju ni glas, ni predstavnike“.Kancelarija za malde, što što skoro reče jedna aktivistkinja, pretvorena u regrutni centar vladajućih. Čak i po šturim izveštajima koji su dostupni, jasno je da većina mladih želi da ode i to ne može da im se zameri. Oni žele da odu iz grada koji ne daje mogučnost za perspektivu, iz grada koji ne nudi nikakav sadržaj za mlade. Žele da odu iz grada koji je od skoro ostao i bez jedina dva sadržajna festivala, pošto ih vlastodršci nisu prepoznali kao „zanimljive“, kaže Drmonjić.

Ona naglašava da je najpre potrebno vratiti glas mladima.Moramo da se izborimo i da im omogućimo da postanu vidljivi, a onda u saradnji sa njima da rešavamo jedan po jedan njihov problem, rekla je Drmonjić.

Rosa Drmonjić naglašava da je prostor za mlade ili Omladinski centar neophodan u Vranju.

Bitno je da bude besplatan, pristupačan i zaista namenjen mladima, njihovom okupljanju i razmeni i realizaciji kreativnih ideja i sadržaja. Omogućavanje jednog takvog prostora bi opravdano moglo da bude prepoznato kao prvi korak otvaranja ka mladima, kaže Drmonjić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Bora 12/04/2024
    2. Naprednjakinja 12/04/2024

    Ostavi komentar