Aktivizam i mladi

Dramska SEKCIJA: „Sudije“ na 26. susretima GIMNAZIJALACAPredstava „Sudije“ članova Dramske sekcije Gimnazije „Bora Stanković“ Vranje biće izvedena danas u Kragujevcu na festivalu „Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije“.

Festival „Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije“ održava se 26. put od 1996. godine pod nazivom „Vesti, vesti! Stižu Susreti 26.“Tekst za predstavu „Sudije“ autorsko je delo učenica Milice Danev i Emilije Arsić. Dok je mentor dramske sekcije profesorka književnosti Nela Dimitrijević iz Vranja.

Gimnazijalci iz Vranja nastupaju danas u 15 časova u nekadašnjem glavnom gradu Srbije.Članovi žirija su direktorka pozorišta za decu i mlade Jelena Stojanović Partnogić, glumica Nevena Kočović (završila glumu u klasi redovnog profesora Aleksandra Đinđića), i reditelj Marko Đorđević.

Pozorišni susreti su manifestacija Prve kragujevačke gimnazije koja se održava od 1996. godine. Glavni organizatori su učeničke organizacije Prve kragujevačke gimnazije, Sopče i Đački parlament, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja i gradom Kragujevcom

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar