Aktivizam i mladi

Dramska sekcija Gimnazije „Bora STANKOVIĆ“: Premijera predstave „SUDIJE“Predstava „Sudije“ u izvedbi glumaca dramske sekcije Gimnazija „Bora Stanković“ u Vranju biće premijerno izvedena 1. marta, od 20 časova.

Tekst za predstavu je autentičan i autorsko je delo učenica četvrtog razreda Milice Danev i Emilije Arsić.“U početku beše reč. I reče beše u Boga…“ Da reč može da bude ubojito oružje potvrdio je i vekovima kasnije Radoje Domanović, najpoznatiji srpski satiričar. On je 1896. godine kao profesor Vranjske gimnazije sa učenicima postavio na scenu Njegošev “Gorski vijenac“ i to je bio početak pozorišnog života u Vranju. Od tada do danas traje magija pozorišta u našem gradu, ali i u našoj školi, skoro bez prekida. Od biblijske “Knjige o sudijama“ do Domanovića i od Domanovića do danas traje čarolija na daskama koje život znače. Mi ih ovom predstavom objedinjujemo u praizvedbi, kao omaž ovom piscu i nekadašnjem profesoru naše škole, stoji u zvaničnom pozivu.

Autor scenografije je profesor likovne kulture Aleksandar Đorđević.U predstavi učestvuje osamnaestoro učenika svih razreda Gimnazije.

Predstava počinje od 20 časova, a ulaz se neće prodavati već će biti humanitarni prilog namenjen za lečenje dečaka.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar