Aktivizam i mladi

Dramska SEKCIJA Gimnazije „Bora STANKOVIĆ“ osvojila tri NAGRADE: Najbolja PREDSTAVA u KragujevcuGimnazija Bora Stanković Vranje, obavestila je javnost da su učenici ove škole i članovi dramske sekcije, osvojili tir nagrade na 26. pozorišnim susretima dramskih sekcija gimnazija Srbije u Kragujevcu.

Predstava “Sudije“ proglašena je za najbolju predstavu u celini i dobitnik prve nagrade inspirisana Biblijom i pripovetkama Radoja Domanovića “Vođa“ i “Danga’, takođe dobila je nagrade za scenski govor, scenski pokreti i za najbolju predstavu u celini.Od velikog broja prijavljenih predstava selektor Miroslav Petrović, glumac, odabrao je 11 koje su ušle u takmičarsku konkurenciju, iz Beograda, Niša, Aleksinca, Požarevca, Kragujevca, Valjeva i Prokuplja.

U predstavi učestvuje 18 učenika svih razreda, scenario i režiju potpisuju učenice Milica Danev i Emilija Arsić, scenografiju Aleksandar Đorđević, profesor likovne kulture.“Iako smo očekivali i nadali se, oduševljeni smo uspehom. Iza njega stoji dugotrajan višemesečni rad, istrajnost, talenat i već dokazana kreativnost naših učenika. U okviru projekta “Obogaćen jednosmenski rad – kreativne dramske radionice“ radili smo na predstavi čak i za vreme zimskog raspusta. Ovo je naš najveći uspeh do sada, ujedno i podstrek i obaveza u godinama koje dolaze“, kaže Nela Dimitrijević, mentor dramske sekcije.

Nagrade će dobitnicima biti svečano uručene u sredu 17. aprila u Kragujevcu.

Iz Gimnazije su podsetili da će ove godine prvi put, učenici imati prilike da upišu i novi smer za učenika sa posebnim sposobnostima za scensku i audio-vizuelnu umetnost, što će biti novi podstrek za budući rad.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar