Dragoljub Stevanović: Nasleđe KOMUNIZMA guši politički život u VranjuDragoljub Stevanović, funkcioner Pokreta slobodnih građana i zamenik gradonačelnika Vranja od 2014. do 2016. godine, u razgovoru za portal InfoVranjske.rs ocenjuje „političku situaciju u Vranju kao mrtvo more u vremenu između dva ciklusa izbornih aktivnosti, 2022. i 2024. godine“.

Šačica ljudi u opoziciji se povremeno oglašava preko šačice slobodnih medija, vlast kao i svaka vlast po prirodi želi da uguši i opoziciju i politički život, ali nije samo vlast kriva, krivac je i nasleđe komunizma sa narativom da ako ste u opoziciji, onda ste protiv države, što uzrokuje demotivisanost i strah koje prati neznanje, objašnjava Stevanović.Sagovornik portala vezuje jedno s drugim „nezadovoljstvo građana Vranja stanjem infrastrukture u gradu sa nespremnošću da se to nezadovoljstvo manifestuje“»“.

Stanje infrastrukture u Vranju je očajno, građani su duboko nezadovoljni, ali ne uočavaju da su razlog tri uzroka, prvi je nedovoljno sredstava u budžetu za infrastrukturu zbog centralizacije novca u državi, a drugi nepostojanje plana zbog nepoštovanja procedure, budući da se plan kapitalnih investicija pravi za 10 godina, a na godišnjem nivou se od novembra do marta rade tenderi, biraju izvođači, rade projekti, a marta se kreće sa radovima, marta, a ne kao u Vranju u novembru, upozorava Stevanović.Treći i najvažniji za stanje infrastrukture je, kako kaže Stevanović, „izbor partijski podobnih izvođača“.

Po partijskom ključu biraju se nestručni i bez licence, primer u Vranju je klasičan, za rekonstrukcije kanalizacione i vodovodne mreže izabran je „Millenium team“, svi znamo šta je radio i kako je uradio svoj posao, ali niko ne sme ni da pomisli na penale ili neke druge vidove sankcionisanja zbog lošeg rada, tumači Stevanović.

Bivši zamenik gradonačelnika Vranja se osvrće i na socio-ekonomske prilike u Vranju.

U proteklih sedam godina od kako je na vlasti SNS, imamo minus jednu veliku investiciju, odlazak „Geoksa“, da ne pominjem one male, „Spilit“, „Dević tekstil“, a uzrok nedostatka investicija je što se one u Srbiji lociraju iz kabineta predsednika Republike, gde je presudan uticaj njegovog savetnika za strane investicije Jerga Hensensa, koji mi je rekao da se na Vranje ne računa, kaže Stevanović.

Sagovornik InfoVranjskih.rs na kraju pita „zašto se Vranje mimoilazi kada je vlast ista kao i na nivou države, a svojevremeno sam razumeo da nisu želeli investicije u Vranju zbog socijalista“.

Posledice takvog razmišljanja i odnosa prema Vranju su poznate svima, siromaštvo i odliv stanovništva prema inostranstvu i velikim gradskim centrima Srbije, zaključuje Stevanović.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Jasmina 02/12/2022
  2. Violeta 02/12/2022
  3. Rodja 02/12/2022
  4. Slobodan 1 02/12/2022
  5. Ivan 02/12/2022
  6. Vasko Žabata 02/12/2022
  7. Darko 02/12/2022
  8. KOS 03/12/2022
  9. Branimir 03/12/2022
  10. Miroslav Dejkovic 03/12/2022

  Ostavi komentar