Dragan ANTIĆ ne odustaje: Grad mora da očisti divlje DEPONIJEAktivista Dragan Antić, i član Ekološkog ustanka u Vranju, objavio je prijavu koju je prosledio Odeljenju za inspekcijske poslove uz dokaze i tačne lokacije divljih deponija u Vranju.

Prijavu kao i fotografije prenosimo u celosti i bez dodatnih izmena.Obraćam Vam se ne znam ni sam po koji put? Očigledno da komunikacija između službi, institucija, inspektora i Gradske uprave ne funkcionišu najbolje.

Iz tog razloga sam rešen da Vam se obraćam sve dok divlje deponije koje ugrožavaju na prvom mestu zdravlje stanovništva, a potom i životnu sredinu, pejzaž i ugled celog Grada i nas kao ljudi ne budu uklonjene. Gradonačelnik nam je u odgovoru na peticiju naveo da je JKP „Komrad“ u 2023/24. godini na lokaciji oko tvrđave izlazilo i čistilo 25 puta. Ne znamo tačno šta su čistili, ali deponije koje viđamo na putu za tvrđavu su sve veće i veće i sve opasnije.Da podsetim da smo u akciji „Zavrni rukave #11“ detaljno očistili prilaz tvrđavi i uklonili na stotine kilograma smeća. Nažalost na istoj lokaciji se rađa nova divlja deponija.

Iz tog razloga ću pokušati da olakšam posao komunalnoj, sanitarnoj, ekološkoj inspekciji i JKP „Komrad“ tako što uz fotografije dostavljam i tačne lokacije deponija sa geografskom širinom i dužinom kako bi ih radnici Komrada našli iz prve da ne moraju da se šetaju na desetine puta, a da deponije opet ostaju neočišćene. Ne kažem da tih 25 puta koliko su čistili nisu očistili neku deponiju, ove nisu jer se godinama tu nalaze.

Pošto je teren strm, raznovrstan otpad uz svaku kišu i bujicu završava u Vranjsku reku, Malu reku i Devotinsku. Pored toga voda ispira otrove koji završavaju kako u reke, tako i u podzemne vode. Velika količina otpada završi i na stazi koja vodi prema prirodnom dobru od velikog značaja za naš Grad, a to je Kazanđol.

Ovaj kanjon je Nacionalna geografija proglasila za sedmi najlepši kanjon u Srbiji. Zbog toga Vas molim da i ovoga puta kao i do sada pošaljete sve nadležne inspektore da zabeleže stanje na terenu, sačine službenu belešku i prosledite nadležnima na dalje postupanje. Ne znam da li je u vašoj nadležnosti ali ako jeste mogli biste nekada i da kaznite odgovorne koji ne postupaju po nalogu inspektora.

Svakako ću Vam opet pisati i reagovati ukoliko deponije ne budu bile uklonjene.

U prilogu su fotografije u kolažu sa deponijama i tačnim lokacijama na kojima se nalaze. Na samoj tvrđavi koju smo skoro očistili je kabasti otpad koji može ukloniti samo služba Komrada, jedan trosed i jedan dvosed.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. petar 13/05/2024
    2. Dragana 13/05/2024
    3. Ivana 15/05/2024
    4. Kritičar 15/05/2024

    Ostavi komentar