Donje Žapsko ponovo u mraku: Urabanizam GLASNO ćuti

Eko Taxi Vranje

Donje Žapsko, selo na teritoriji Grada 12 kilometara udaljeno od Vranja, ponovo je u mraku od prvih večernjih sati, pa do jutra, javljaju portalu InfoVranjske.rs meštani ovog sela sa 120 domaćinstava u kojima živi 500 ljudi.

Već četiri dana nema ulične rasvete, pa je otežano kretanje ljudi po selu i naročito je nezgodno kada se srednjoškolci vraćaju iz druge smene, žale se Žabljani.Meštani su se posle desetodnevnog mraka krajem avgusta i početkom septembra ponadali da će ulična rasveta funkcionisati bez problema.

Tada smo 10 dana bili u mraku, ali nisu prošle ni dve nedelje i ostali smo opet bez uličnog svetla, pa već sumnjamo da se radi o sabotaži, kao da neko želi da nam zagorča ionako težak život u seoskoj sredini, sumnjičavi su meštani.

Žabljani ovog puta ne prozivaju EPS, jer je ulična rasveta na teritoriji Grada pod nadležnošću JP „Urbanizam i izgradnja Vranja“.

Obratili smo se ovom preduzeću, ali smo još uvek na čekanju, uvereni da kako rekoše umni ljudi, ne boli samo čekanje smrti, boli i čekanje struje za uličnu rasvetu u Žapskom koje je opet u seoskom mraku koji sve ranije stiže, a noći su bez mesečine“, fatalisti su stanovnici ovog sela.  • Ostavi komentar