Donje Žapsko 10 dana u mraku: EPS ćutiSelo Donje Žapsko na teritoriji Grada Vranja već 10 dana je u totalnom mraku, jer ne funkcioniše ulična rasveta, javljaju portalu InfoVranjske.rs stanovnici ovog sela udaljenog od grada 12 kilometara.

Meštane ovog sela u kome u 120 domaćinstava živi blizu 500 ljudi, najviše pogađa «gašenje» ulične rasvete zbog srednjoškolaca koji svakodnevno putuju do Vranja.Kada su u drugoj smeni mi ih čekamo sa baterijskim lampama, a od pomoći su nam i mobilni telefoni, jer je selo u mrklom mraku, ništa se ne vidi, a od autobuske stanice do nekih kuća ima da se pešači, pa našim đacima osvetljavamo put, ističu gnevni Žabljani.

Meštani potenciraju da su zbog mraka u problemu ne samo đaci srednjoškolci!Stiže jesen, dani su kraći, pa posle pola osam uveče niko ne izlazi iz kuće, samo onaj ko mora, a da nije televizora, pre živine bi se našli u krevetu, nezadovoljni su stanovnici Donjeg Žapskog.

Stanovnici sela su se više puta obraćali nadležnima, ali bez rezultata iako je bilo obećanja.

U Elektrodistribuciji su rekli da nisu nadležni, već da se obratimo Gradu, odatle su nas uputili u JP „Urbanizam i izgradnja Vranja“, pa ćemo videti šta će biti, a dotle u našem selu biće noćni raj samo za lopove i švalere“, ironični su Žabljani.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Petar 06/09/2022
  2. Vranje+rupa 06/09/2022
  3. Arsic 06/09/2022
  4. Han 06/09/2022
  5. Goran 06/09/2022

  Ostavi komentar