Dom zdravlja: Imunizacija propuštenih godišta MMR vakcinom

Eko Taxi Vranje

PR služba Zdravstvenog centra u Vranju dostavila je portalu InfoVranjske.rs i drugim medijima obaveštenje Doma zdravlja u Vranju roditeljima dece koja nisu vakcinisana MMR vakcinom protiv malih boginja, zaušaka i rubele, pozivajući ih da prime pomenutu vakcinu.

Obaveštenje za roditelje Doma zdravlja u Vranju prenosimo u celosti i bez izmena.Dom zdravlja u Vranju u saradnji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, Institutom za javno zdravlje Srbije i Zavodom za javno zdravlje u Vranju, organizuje imunizaciju propuštenih godišta vakcinom protiv malih boginja, zaušaka i rubele MMR vakcinom.

Primarna vakcinacija se sprovodi kod dece od navršenih 12 meseci života jednom dozom kombinovane vakcine i treba je sprovesti do navršenih 15 meseci.

Neimunizovana i nepotpuno neimunizovana lica, izuzimajući ona sa trajnom kontraindikacijom, treba da se vakcinišu nedostajućim dozama MMR vakcine do navršenih 18 godina života.

Revakcinacija protiv malih boginja, zaušaka i rubele sprovodi se pre upisa dece u prvi razred ili tokom prvog razreda.

Imunizacija se izvodi svakog radnog dana od sedam do 20 sati, piše u obaveštenju roditelja Doma zdravlja u Vranju.    1. Tričko 27/12/2022

    Ostavi komentar