Dogovorena saradnja BIBLIOTEKA iz VRANJA i OHRIDAU četvrtak 15. juna 2023. Biblioteka „Bora Stanković“ će ugostiti delegaciju NU Biblioteke „Grigor Prličev“ iz Ohrida.

U 11 časova, u prostorijama Hilandarskog kutka biće upriličeno potpisivanje Protokola o saradnji između Nacionalne ustanove Biblioteka „Grigor Prličev“ Ohrid i Javne biblioteke „Bora Stanković“ Vranje.Protokol će potpisati direktori ohridske i vranjske biblioteke, mr Milčo Jovanoski i Zoran Najdić.

Ovom prilikom bibliotekari iz Severne Makedonije će predstaviti svoju Biblioteku video projekcijom: „Grigor Prličev- makedonski poet, roden vo Ohrid i naš patron“.Protokolom se potvrđuje trajna orijentacija naše Biblioteke i uspostavljanje i širenje saradnje na nove biblioteke u regionu. Potpisivanjem ovog dokumenta definisaće se partnerski odnosi u cilju širenja međunarodne kulturne saradnje, razmene iskustava, upoznavanja novih saradnika, povezivanje ljudi i institucija, intenzivnije razmene bibliotečkog materijala i informacija, saradnje na međunarodnim projektima i time pokazati zajedničku spremnost da se obogaćuje i objektivizuje kulturni dijalog. Kroz realizaciju međunarodne saradnje Biblioteka „Bora Stanković“ vrši promociju lokalnog stvaralaštva, afirmaciju nacionalne kulture i kulturno-istorijskog nasleđa, jača svoje obrazovne, stručne i
umetničke kapacitete, saopšteno je iz Bibliotek „Bora Stanković“ Vranje.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar