Đurđevdanske podele: ROMI optužuju grad da ih je DISKRIMINISAO

Eko Taxi Vranje

Proslava Đurđevdana 6. maja, ove godine u Gornjoj čaršiji izazvala je nove-stare podele u redovima ove nacinalne zajednice, Udruženje penzionera „Treće doba Rom“ optužuje Grad Vranje da ih je diskriminisao odbijanjem zahteva za pomoć, dok iz gradske vlasti kažu „da nije bilo moguće svim udruženjima Roma u Vranju pomoći da obeleže ovaj praznik“.

Šaim Šainović, predsednik Udruženja penzionera „Treće doba Rom“ u Vranju, naglašava „da su 29. aprila podneli zahtev Gradu Vranju, većniku za nacionalne manjine Dejanu Ivanoviću, za odobrenje novca za proslavu Đurđevdana“.Tražili smo 100.000 dinara, 40.000 za muziku, ostalo za piće i hranu, ali nismo dobili nikakav odogovor iz Grada i od gradskog većnika Ivanovića, ali je Grad odobrio novac Romima, radnicima «Komrada» na intervenciju poslanika Slaviše Bulatovića u iznosu od 200.000 dinara, ističe Šainović.

Predsednik „Trečeg doba Rom“ navodi „da su istog dana, 29. aprila, podneli zahtev Policijskoj upravi Vranje za odobrenje javnog skupa, proslave Đurđevdana u Gornjoj čaršiji“.

Kako nismo dobili nikakvo obaveštenje iz Grada, a čuli smo kome su dali novac, PU Vranje smo poslali dopis u kome povlačimo obaveštenje od 29. aprila o proslavi Đurđevdana zbog finansijskih nemogućnosti da proslavu organizujemo, napominje Šainović.

S. Kostić    1. Darko 12/05/2022

    Ostavi komentar