Aktivizam i mladi

Đorđe Stojanović: Mladi žele OMLADINSKI CENTAROsnivanje omladinskog centra u Vranju najavljuje se godinu dana, a Kancelarija za mlade će konačno konkurisati kod resornog ministarstva projektom za finansiranje i opremanje prostora u Domu kulture.

O osnivanju omladinskog centra za nas je govorio Đorđe Stojanović iz udruženja Naš svet, naša pravila koje se bavi finansiranjem omladinske politike, savetom za mlade u Vranju, kao i lokalnom omladinskom politikom u Bujanovcu.On ističe da istraživanje koje je NSNP sprovelo krajem 2022. godine kaže da je nešto više od 15 posto mladih uključeno u rad lokalnih organizacija, a da preko 80 procenata smatra da je omladinski prostor za rad i okupljanje potreban gradu Vranju.

Što se tiče važnosti centra, u udruženju ga smatraju jako važnim mehanizmom za mlade, rekao je Đorđe.Omladinski centar je mesto na kom mladi mogu da se okupljaju, rade na rešavanju lokalnih problema, pokreću i sprovode svoje inicijative i aktivnosti, ali i druže se i razvijaju duh zajedništva i aktivizma.

Mislim da je ovakav prostor jako koristan i može da doprinese ostvarivanju dugoročne promene na lokalu , optimističan je Đorđe.

Smatra da više i nije potrebno isticati važnosti centra jer su mladi sigurni u to da bi Vranju trebao takav prostor.

Zaključio bih jednom stvari, mladi su rekli svoje i mislim da za dalje diskusije o važnosti lokalnog omladinskog centra nema potrebe, vreme je da Vranje dobije svoj omladinski centar“, kategoričan je Stojanović.

V. ILIĆ

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar