Đorđe Ristić: PROJEKAT „Javno-privatno partnerstvo“ JASNO pokazuje NETRPELJIVOST unutar VLASTI

Eko Taxi Vranje

Đorđe Ristić, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Vranju, u izjavi za portal InfoVranjske.rs poručuje „da sa dilemama gleda na dva projekta tzv. «javno-privatnog partnerstva» koje je poslednjih dana nagovestio Grad Vranje“.

Prvi projekat odnosi se na javno-privatno partnerstvo na polju daljinskog grejanja, a sa jasnom naznakom da privatni partner bude firma koja će samostalno uložiti u proizvodnju i dopremanje toplotne energije na osnovi obnovljivih izvora, biomase, pa se time otvara prva dilema oko uključenosti vranjskog „Novog doma“ u ovaj projekat“, sumnjičav je Ristić.Prvi čovek stranke Vuka Jeremića u Vranju ne spori ekološki značaj biomase kao izvora energije, ali je skeptik kada su u pitanju namere gradske vlasti sa „samostalnim“ privatnim parnerom bez uloge „Novog doma“.

Nemam nikakvih iluzija i ekološkog značaja biomase, ali i kako funkcioniše „Novi dom“, međutim, imam utisak da gradska vlast svesno i rekao bih namerno marginalizuje ulogu pomenitog javnog preduzeća i pruža nekom za sada nepoznatom privatniku apsolutnu „nezavisnost“, što otvara sumnju da se radi o posledici političkih netrpeljivosti unutar aktuelne vlasti, ali i namerama da se čelnici Grada Vranja „pitaju“ u tom projektu“, tumači Ristić.

Po njegovim rečima, „posebno iritira drugi projekat javno-privatnog partnerstva o modernizaciji javne rasvete u Vranju“.

Oko četiri miliona evra treba da košta pomenuta modernizacija javne rasvete, to je previsoka brojka za ono što treba da se uradi za grad koji je hronično u polumraku!? Sve to asocira na tzv. «modernizaciju» javnog osvetljenja iz 2019. godine, kada je sve koštalo preko 110 miliona dinara, uz neispunjeno obećanje da će biti zamenjeno 5.000 svetiljki, već je zamenjeno 1.500, konkretan je Ristić.

Đorđe Ristić na kraju potencira „da je javno-privatno partnerstvo u uređenim državama veoma korisno i produktivno, ali da u našim društvenim uslovima i sa sadašnjom aktuelnom vlašću krajnje kontraproduktivno i štetno“.    1. Insajder 27/04/2022
    2. Ine 28/04/2022

    Ostavi komentar