Đilas poručio VRANJANCIMA: Imamo rešenje za YUMCOPredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je tokom posete Vranju da bi rešenje za komapniju Jumko (YUMCO) moglo da bude to da šije školske uniforme, odnosno školsku odeću za decu u Srbiji.

On je u razgovoru za InfoVranjske.rs istakao da bez obzira na priče predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ne postoji komercijalni osnov na kojem postoje posrnuli giganti poput Simpa i Jumka, iako i otvaraju Jumkove fabrike u drugim delovima Srbije.Kako kaže Đilas, suština je da se napravi sistem koji podrazumeva profesionalnu, a ne partijsku upravu i razvoj.

Ja sam dao jedan predlog u ime SSP na osnovu toga što sam sproveo anketu u Beogradu – da sva deca nose školsku odeću, to nisu plave kecelje od pre 30, 40 godina, to je kao na zapadu, da imaju da li košulju, džemper, majicu, da se angažuje tekstilna industrija u Srbiji da to pravi, da svaka škola ima svoju garderobu, da mladi dizajneri naprave grb škole, a pokreće se cela industrija Srbije, pojašnjava Đilas.On je rekao da je u redu što Jumko šije za Vojsku, ali da se šije za 15.000 do 20.000 pripadnika, a da u Srbiji ima stotine hiljada učenika.

Đilas dodaje da se ne može samo reći „nema para“, jer para ima ako se ukinu kriminal i korupcija i besmisleni projekti „tipa gde god nađeš zgodno mesto ti stadion posadi“.

Eto rešili smo Jumko šta da radi sledećih 10 godina i ne da radi 1.200 zaposlenih, već 2.500. Ima fabrika, postrojenja, ajmo da radimo. To može da bude i komercijalni biznis, ne za državu samo, poručuje Đilas.

ASB

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Jes 26/11/2023
    2. Gospodin Srbin 26/11/2023

    Ostavi komentar