Đedović: ŽOK Vranje žrtva nameštaljke u ČajetiniŽenski odbojkaški klub Vranje u šampionatu Prve „B“ lige u sezoni 2021/22 zauzeo je četvrto mesto sa 52 osvojena boda i nije uspeo da se plasira u najviši rang ženske odbojke, Prvu ligu Srbije.

Dušan Đedović, sportski direktor kluba, u izjavi za portal InfoVranjske.rs saopštava „da će ŽOK Vranje naredne sezone 2022/23 biti član Druge lige“.Prva liga nam je izmakla za bod, pa ćemo naredne sezone igrati u Drugoj ligi, jer se Prva «B» liga ukida u skladu sa reorganizacijom ligaških takmičenja u Srbiji, precizira Đedović.

Sportski direktor ŽOK Vranje ukazuje na „neregularan završetak šampionata Prve „B“ lige“.Naš klub je u poslednjem kolu prvenstva u Leskovcu odličnom igrom savladao domaći Leskovac 98 sa 3:0, a u isto vreme sam bio u Čajetini gde sam pratio susret Zlatibor – Valjevo, gde su obe ekipe bile u prilici da samo sa rezultatom 3:2 odu u Prvu ligu, pa se baš taj rezultat i desio, napominje Đedović.

Dušan Đedović se sa ogorčenjem seća „nameštaljke“ u Čajetini.

Ne samo što je to bila nameštaljka kako bi oba tima uspela da se plasiraju u Prvu ligu, već je to bilo smešno za gledanje, to do sada u odbojci nisam video i doživeo, smešno za gledanje, ali tragično za naš klub, konstatuje Đedović.

Po njegovim rečima, „naredna sezona kreće na jesen, krajem septembra ili početkom oktobra“.

Podsećamo, prve tri vodeće ekipe u dosadašnjoj Prvoj „B“ ligi, Leskovac 98, Zlatibor i Valjevo, plasirale su se u Prvu ligu, Valjevo sa 53 ispred Vranja sa 52 osovojena boda.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Mita 11/05/2022

    Ostavi komentar