DISIĆ: Vladajuće stranka koristi PP poslove da uhlebi „svoje“ pre izboraIvica Disić iz Demokratske stranke koji je član mandatsko – imunitetske komisije u vranjskoj skupštini, naveo je za portal InfoVranjske.rs da većini zaposlenih na PP poslovima ugovor prestaje odmah po proglašenju izbornih rezultata.

Disić smatra da se po Ugovoru o PP poslovima radi u javnom sektoru, a da je to privatnom sektoru slično kao Ugovor o radu.Mislim da se na osnovu Ugovora o privremenim i povremenim poslovima radi samo u Javnim ustanovama i Javnim preduzećima. Pošto se na zaradu uplaćuju iste obaveze kao po Ugovoru o radu, privantom sektoru dođe na isto – navodi Ivica Disić.

Ovaj član DS-a kaže da na mnogo ovakvih ugovora utiče i zabrana zapošljavanja koja je produžena za još dve godine.Razlog zbog kojih se ovi ugovori omasovljavaju u javnim preduzećima i ustanovama je zabrana zapošljavanja u javnom sektoru koja važi do 2026. godine. Vladajuća struktura koristi ovaj vid ugovora da stranačke aktiviste uhlebi pre izbora, a zaobiđe zabranu – rekao je sagovornik.

Pravnik i član mandatsko – imunitetske komisije ističe da većini ugovor prestaje odmah po proglašenju konačnih rezultata, a da je malo onih kojima promene u ugovor radno mesto pa ostanu da rade.

Naveo je da je ovaj rad zakonit, ali da je to zakon predvideo za sezonske poslove, a ne za izborne aktivnosti.

Žalosno je sto masa zapošljenih nema izbora nego se nada da će na ovaj način doći do Ugovora o radu. Zaradu određuje poslodavac, a radniku je ili uzmi ili ostavi, ima ko hoće – kaže Disić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. kaljin 12/06/2024
  2. Vlada 12/06/2024
  3. Holy Stevan 12/06/2024
  4. Jes 12/06/2024
  5. Milan 13/06/2024
  6. Sultanija 13/06/2024

  Ostavi komentar