Dezinfekcija, deratizacija i dezinsekcija: Tender (ne) kasni?Grad Vranje je raspisao tender za suzbijanje larvi komaraca i krpelja početkom maja ove godine, za ovaj posao planirao je sredstva u iznosu od 4,5 miliona dinara, ali građani smatraju da je tender kasno raspisan zbog najživlje aktivnosti insekata u aprilu i maju.

Počev od aprila i u maju sve veći broj Vranjanaca se javlja lekarima zbog ujeda krpelja, komarci su u večernjim satima izuzetno aktivni, pa se postavlja pitanje zašto gradska vlast kasni sa raspisivanjem tendera za suzbijanje insekata koji su najaktivniji u aprilu i maju.Vranjanci strahuju zbog prenošenja i izazivanja zaraznih bolesti, pa iz tih razloga izbegavaju boravke u prirodi, a uveče obavezno zatvaraju prozore, jer su komarci tada najagresivniji.

Ne razumemo, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je lekar, savetnik za zdravstvo je takođe lekar, gradski većnik za zdravstvo je stomatolog, pa kako da ta medicinska „ekipa“ ne uviđa šta znači zakašnjenje tendera za suzbijanje insekata, kao i da su komarci i krpelji uzročnici širenja zaraznih bolesti, komentarišu Vranjanci, nezadovoljni lekarima koji su na čelu gradske vlasti.Iz Grada Vranja, kabineta gradonačelnika Slobodana Milenkovića, portal InfoVranjske.rs je dobio odgovor na pitanje o tenderu za suzbijanje insekata koji prenosimo u celini bez izmena.

Grad Vranje je tender za suzbijanje larvi komaraca i krpelja raspisao sedmog maja i objavljen je na Portalu javnih nabavki. Tender je završen 17. maja, javio se jedan ponuđač i to „Grupa privrednih subjekata“, Zavod za javno zdravlje iz Vranja i Visan DOO iz Beograda. Doneta je odluka o dodeli ugovora jedinom ponuđaču, pa će se sa akcijom suzbijanja larvi komaraca i krpelja na teritoriji Grada Vranja početi vrlo brzo, već u narednom pediodu», piše u odgovoru na pitanje portala iz Kabineta gradonačelnika Vranja.

Građane Vranja ovih dana muči još jedan „animalni“ problem, raskopane ulice isterale su iz „podzemlja“ glodare koji su počeli da upadaju u podrumske, a sve češće i u prizemne prostorije, pa od gradske vlasti očekuju inicijativu za pokretanje postupka dezinfekcije,dezinsekcije i deratizacije kako bi se zaštitili od pacova i miševa.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Kocta 30/05/2022
  2. Olgica 30/05/2022
  3. Oko 30/05/2022
  4. Stojan 30/05/2022
  5. Отров 30/05/2022
  6. zub za zubara 30/05/2022
  7. Pravda 30/05/2022
  8. Stara k 30/05/2022
  9. Zoran 30/05/2022
  10. Strucnjaj 31/05/2022

  Ostavi komentar