Dačić umirio vranjske socijaliste: Mir i EU kao relaks terapija

Eko Taxi Vranje

Ivica Dačić, dugoćuteći lider SPS i još uvek predsednik Skupštine Srbije u „tehničkom“ mandatu, relaksirao je stanje neizvesne i mučne  napetosti u redovima vranjskih socijalista svojom «proevropskom politikom» na sednici Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Dačić je poručio Evropljanima „da su na izborima u Srbiji pobedile proevropske snage, da je članstvo naše zemlje u Evropskoj Uniji prvorazredni cilj države i da je Srbija čvrsto opredeljena za mir“, ali se takvim istupom više nego Evropi okrenuo domaćoj javnosti i vladajućoj SNS u napregnutom iščekivanju formiranja nove Vlade u kojoj strani mediji već vide i Dragana Đilasa, lidera Stranke slobode i pravde.Za vranjske socijaliste poslednje istupanje Dačića i to ne bilo gde u zemlji, već na Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, predstavlja terapiju relaksiranja njihovog psihološkog stanja u kontinuiranoj postizbornoj napetosti, posebno nakon (ne)očekivanog susreta Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa.

„Subverzija“ gospodina Đilasa, kako ga oslovljavaju Vučićevi tabloidi, isti oni koji su ga koliko do juče nemilosrdno žigosali kao „kradljivca 600 miliona dinara narodnog novca u vreme žute tiranije“, dodatno je zabrinula i vranjske socijaliste, ponajviše one na funkcijama u lokalnom javnom sektoru i državnim položajima, dakle, Zorana Antića, predsednika Gradskog odbora SPS, i Srđana Dekića, potpredsednika vranjskog odbora, ali i one koji su na kakvim-takvim državnim jaslima.

Brinulu su, istini za volju, vranjski socijalisti i zbog dužeg ćutanja njihovog lidera, zbog njegovog do sada neskrivenog rusofilstva i antizapadnjačkih stavova, ali vođeni svojim partikularnim interesima i potrebama, strahujući da se u leto ove godine ne ponovi 2016. godina, kada su dolaskom SNS na tron vlasti lokalne samouprave u Vranju izgubili i položaj vladajuće stranke i dotadašnje funkcije na lokalnom nivou.

Opet istini za volju, Dačić i njegov urođeni smisao za pragmatizam i vešte političke zaokrete, pre svih drugih nada, držao je vranjske socijaliste u atmosferi manje napetog iščekivanja i optimističke slutnje da će njihov lider, kao više puta u bliskoj prošlosti srpske političke scene, ako treba i saltomortalskim preokretom u jednom okatrenuću, ponovo ostvariti jedini socijalistički cilj, ostanak na vlasti i vladajućoj koaliciji sa naprednjacima na čelu.

Bilo kako bilo, tek nakon poslednjeg Dačićevog javnog istupa, vodeći ljudi vranjskog odbora SPS mogu da odahnu i još jednom zahvale Bogu i njegovoj milosti što im je udelio Ivicu za vođu, svesni da se od rusofilstva, ipak, ne živi, a da od antievropejstva ne samo lider srpskih socijalista, već i armija njegovih sledbenika, može imati veliku i teško nadoknadivu štetu, prelazak u redove opozicije i to u zemlji Srbiji!

A kako to izgleda, to svakako najbolje znaju vranjski socijalisti koji su preživeli 2016. i najveći deo 2017. godine, kada su u «svom» Vranju lamentirali nad svojom sudbinom partije bez učešća u lokalnoj valsti.  1. Prosveta 18/05/2022
  2. Idea 18/05/2022
  3. Bugarin bosilegrad 18/05/2022
  4. Čeda 18/05/2022
  5. Zorica 18/05/2022
  6. Branislav Ristic 18/05/2022
  7. Jovan 18/05/2022
  8. Donjovranjčanin komšija 19/05/2022
  9. Todor 19/05/2022

  Ostavi komentar